Philips HTS9800W: a falra akasztható házi-mozi rendszer

1. Oldal

A Philips a falra szerelt síkpaneles TV-khez kínálja a HTS9800W-t, mely igen korszerű formatervezési és műszaki megoldásaival, köztük a hátsó csatornák jeleinek WiFi-s továbbításával érdemelte ki a 2006-os CES innovációs díját.
A HTS9800W3029 tulajdonképpen egy hat hangsugárzóból, egy a frontcsatornák erősítését is ellátó mélysugárzóból, egy a hátsó csatornákat erősítő és vezeték-nélküli vevőként funkcionáló dobozból, egy rendszervezérlő és optikai lemezlejátszó egységből, valamint csatlakozó dobozkából, kábelekből és távirányítóból álló teljes házi-mozi rendszer. Ez a megszokottnál több elemből álló készlet tényleg sok tervezői ötlettel igyekszik a lehető leggazdaságosabban megvalósítani a számos funkciót és szolgáltatást.

HTS9800W.jpg
HTS9800W_DVD.jpg

Ez a DVD-Video, DVD+R/RW, DVD-R/RW (Video mód), DivX, VCD, SVCD, WMA, MP3-CD, Picture CD, CD-R/RW, CD, SACD (többcsatornás is) lemezeket és médiaformátumokat lejátszó házi-mozi rendszer az első a világon, amely 6.1-csatornás Dolby Digital EX térhangzást állít elő vezeték-nélküli hátsó hangsugárzókkal. A három surround csatorna tömörítés nélküli, digitális jelátvitele 2,4 GHz-es WiFi adatátvitellel zajlik, a Dolby előírásainak is megfelelő kis késleltetéssel. Az átvitel zavarvédettségéről a Philips szabadalmaztatott eljárása gondoskodik, ami már működő WiFi hálózat érzékelése vagy túl magas hibaarány esetén másik csatornát választ.HTS9800W_hangsug.jpg


A HTS9800W3029 hangsugárzói is figyelemreméltó konstrukciók. Az hogy a síkpaneles TV mellé a falra szerelhetőek a mindössze 33 mm mélységű két-utas hangsugárzók, az természetes, hisz a készlet ennek jegyében született, de a front és hátsó bal/jobb sugárzókhoz 4 db állvány is jár, ha mégis inkább arra akarnánk állítani. A Philips tervezői úgy tűnik mindenképpen meg akarják újítani a jó öreg kúpos membránú dinamikus hangszórót, és ezért extrém anyagok használatától sem riadnak vissza. Kitalálták, hogy a lengőcséve által mozgatott papírmembránhoz egy nagyon könnyű, de merev, négyzet alakú balsafa sugárzófelületet ragasztanak, amit ráadásul polipropilénnel borítanak. Ez a felület valóban teljesen egy síkban mozogva adja át az energiát a levegőmolekuláknak, vagyis mentes a torzításokat okozó bármiféle felületi önrezgéstől. A nagyobb hatásfok, azaz érzékenység érdekében a mágneskör neodímiumból készül. A nagyfelbontású SACD lemezek tartalmának lejátszásához szükséges sávszélességet biztosító nagyfrekvenciás sugárzó sem hétköznapi konstrukció. Az egy az 50 kHz-es hangokat is minden irányban egyenletes intenzitással lesugárzó, ugyancsak neodímium mágnesű dipólus szalagsugárzó.

Az összesen 800 Wattnyi teljesítményű végfokozatok a Hypex nagysikerű UcD D osztályú, azaz digitális erősítőire épülnek, melyeket a Philips szabadalmaztatott eljárása egy egyedülálló analóg visszacsatolással egészít ki.

A készlet a csatlakozódoboz SCART (CVBS, RGB/S-Video) és progresszív képfrissítésű komponens (Y, Pb, Pr) kimenetén kívül rendelkezik a rendszervezérlő és optikai lemezlejátszó egységen megtalálható HDMI csatlakozóval is, melyen keresztül akár 1080i formátumra felskálázott digitális videojel illetve sokcsatornás audiojel is továbbítható a megfelelő HDTV képmegjelenítőhöz illetve más készülékhez.

A HTS9800W3029 elvileg nálunk is kapható már 269.990 Ft-os fogyasztói áron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .