A JVC és a Kenwood egyesülni készül

1. Oldal

Az ügyhöz közelálló források szerint valószínű, hogy a nehézségekkel küzdő JVC és az audioberendezéseket gyártó Kenwood egy közös holdingvállalatban egyesül 2008-ban.
JVC_Kenwood_logo_200px.JPGA Nikkei szerint a Kenwood informálta a JVC többségi tulajdonosát a Matsushita-t, hogy kész megállapodni az egyesülésről a veszteséges JVC-vel. Még nem döntött a részletekről a három cég, a végső megállapodás a július végén várható.

A riport szerint a terv az, hogy a Kenwood 20 milliárd yenért (kb. ) 13%-os részesedést vásárolna a JVC-ben. A Matsushita eladná 52,4%-os JVC-ben birtokolt tulajdonának egy részét a Kenwood legnagyobb résztulajdonosának a Sparx Group befektetési cégnek. Mikor 2008-ban a JVC és a Kenwood egy holding cég alatt egyesíti működését, a tranzakció befejezéseként a Matsushita eladja ennek a holdingnak fennmaradó JVC részesedését. Ezután a holding cég részvényei szerepelnek majd a tőzsdén.

Az üggyel kapcsolatban egyedül a JVC adott ki nyilatkozatot, mely szerint még semmi nincs eldöntve az üzlet kapcsán. A Matsushita és a Kenwood illetékesei nem kommentálták az ügyet.

Márciusban a Matsushita még a Texas Pacific Group (TGP)-ot választotta a JVC tulajdoni hányadára pályázók közül, de a tárgyalások megszakadtak, miután a bankok megakadályozták az akvizíció finanszírozását, mivel nincsenek meggyőződve arról, hogy a TGP képes a cég veszteségének megfordítását. A Matsushita azért is szállt ki az üzletből, mert a TGP csökkentette az ajánlati árat, miután a JVC a korábbinál is nagyobb veszteséget jelentett be.

Kapcsolódó link:

Két vevő tett ajánlatot a JVC-re

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .