Két vevő tett ajánlatot a JVC-re

1. Oldal

A Matsushita már januárban bejelentette, hogy meg akar válni a jelenleg többségi tulajdonában lévő JVC-től. A március 9-ig lezárult határidőig két befektetőcsoport tett ajánlatot.
JVC_logo_150px.JPGA 2001-ben még rekordveszteséget elkönyvelő Matsushita jórészt az azóta kiemelkedő eredményeket produkáló Panasonic jóvoltából gyorsan talpra állt. Az 52,4%-ban tulajdonában lévő JVC azonban továbbra is nehézségekkel küzd, és az ebben a hónapban záruló üzleti évben is csökkenő eladásokkal és zéró profittal számol.

Fumio Ohtsubo a Matsushita elnöke januári, a JVC eladására vonatkozó jelentését követően még a Kenwood Corp. is szóba került lehetséges vásárlók között.

Ahogy várható volt végül két cég, a Texas Pacific Group (TPG) és a Cerberus Capital Management adott ajánlatot a JVC-re, de a Matsushita egyelőre nem kommentálta azokat. Úgy tudni a TPG a teljes JVC részvénycsomag kivásárlására törekszik, és a részvényárfolyamra alapulva jobb áron tett ajánlatot. A Cerberus Capital Management egy a JVC menedzsmentje általi kivásárlásra tett javaslatot.

A Matsushita még március vége, azaz a jelenlegi pénzügyi év vége előtt kiválasztja a számára megfelelő ajánlatot, és megköti asz üzletet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .