A Mitsubishi a CES 2008-on mutatja be a lézer TV-t

1. Oldal

Bár még bő 6 hónap van a Consumer Electronic Show (CES) 2008-ig, de a legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállítás első híre már napvilágot látott: a Mitsubishi itt mutatja be lézer TV-jét.
A legutóbbi CES-en a várakozások ellenére sem a SED, sem a lézer fényforrású hátulról vetítős TV, röviden „lézer TV” nem volt látható. Egy a New York Times-ban nemrégiben megjelent cikkben azonban Frank DeMartin a Mitsubishi Digital Electronics America marketing és termékfejlesztési alelnöke kijelentette, hogy a jövő januári CES-en cége kiállít egy nagyképernyős lézer TV-t.

Mitsubishi_lezerTV.jpg
A Mitsubishi már 2006-ban bejelentette az első lézer TV-t, és arról volt szó, hogy már idén piacra is lépnek vele. Most már tudjuk, ez csak 2008-ban történik meg.

A lézer TV előnyei a jelenleg elterjedt plazma és LCD TV-kkel szemben a sokkal szélesebb előállított színtartomány, a nagy mégis kellő fényerejű és kiváló képminősége révén mély kép, valamint a feltételezhetően kedvező előállítási költség.

Mindezek ellenére valószínűleg, hogy az új technológia megjelenése egyelőre nem borítja föl a jelenlegi piaci viszonyokat. A lézer TV-ket ugyanis kezdetben a piac prémium szegmensében fogják kínálni, ami nem jelent közvetlen versenyt a tömeg TV-k piacán.

Más cégek is, mint a Coherent és az Arasor is dolgoznak a lézer TV technológián. A lézer fényforrás legjelentősebb fejlesztője és gyártója a Novalux.

Kapcsolódó linkek:

Mitsubishi lézer HDTV még idén?
Lézeralapú HDTV-t mutat be a Novalux a CES 2007-en
Jönnek a még színesebb színes TV-k
A lézer TV tulajdonságait magasztaló hír jórészt kacsa
Lézer TV már akár 2007 karácsonyán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .