A nőket a hangminőség is érdekli

1. Oldal

A férfiak körében elterjedt tévhittel szemben a nőket nemcsak a házi-mozi berendezések mérete és esztétikai tulajdonságai érdekli, hanem többek között a hangminőség és a könnyű használat is.
hallgasd.jpgA nők egyre nagyobb befolyást gyakorolnak a szórakoztatóelektronikai berendezések vásárlására. Az amerikai kereskedelmi hálózat a Best Buy kérdőíves felmérése szerint ráadásul a nőket igenis érdeklik a műszaki szempontok is egy házi-mozi felállítása kapcsán, nemcsak a készülékek külleme. Például a férfiak 54%-ával szemben a nők 74% tartja „nagyon fontosnak” a hangminőséget.

Világosan kiderült, hogy a nők figyelemmel kísérik a legújabb technológiákat, és aktív szerepet játszanak a házi-mozi rendszer kiválasztásában, fontos számukra annak tudása, teljesítménye. Több nő, mint férfi gondolja úgy, hogy a hangminőség, a könnyű használat, az ár és az beüzemelés mint szoláltatás „nagyon fontosak” számukra.

Egy nagyfelbontású TV megvétele majdnem annyira összetett döntés, mint egy autó, vagy egy ház megvásárlása, és sokszor érzelmi alapon dől el. És, ha abban nem is mindig tud egy pár megegyezni, hogy kinek a kezében is legyen a távirányító, abban azonban a nők és férfiak egyetértenek, hogy egy új HDTV kiválasztásánál a legfontosabb szempont a képminőség. A megkérdezett nők és férfiak egyaránt 90%-a ezt jelölte meg.

A kérdezők úgy találták, hogy a nők és a férfiak számára is fontos a méret. A megkérdezett nagyképernyős TV-k tulajdonosainak többsége (57%) szerint, az minél nagyobb, annál jobb. Természetesen az esztétika is számít. Mind a férfi, mind a női síkpaneles TV tulajdonosok 52%-ban egyetértettek, hogy akkor is szeretik készüléküket, amikor az ki van kapcsolva.

Amikor egy házi-mozi felállítása, üzembe helyezése kerül szóba a férfiak közel fele érzi magát „nagyon magabiztosnak”, hogy azt maga meg tudja tenni, míg 10 nő közül csak 3 mondja ugyanezt. A tény az, hogy a megkérdezett nők többsége (51%) azt mondta „egyáltalán nem bízik benne”, hogy maga installálni tudna egy házi-mozi rendszert. (De legalább bevallják, nem úgy mint sok férfi! – Szerkesztő).

Ennek eredményeként a lehetőség, hogy az otthoni elektronikai berendezéseket szakember állítsa üzembe sokkal vonzóbb a nők számára. A megkérdezett nők többsége sokkal valószínűbben vásárolna HDTV-t (61%-uk) és teljes házi-mozi rendszert (57%-uk), ha tudnák, azt szakemberek helyezik üzembe.

Miközben a nők és férfiak még soha ekkora egyetértést nem mutattak a házi-mozi minőségének fontossága kapcsán, aközben azért még maradt néhány ellentét. A nők közel fele (45%) szerint valószínűleg a TV hangerejével kapcsolatban lesz konfliktusa a férjével vagy párjával, miközben ezt csak a férfiak 35%-a valószínűsítette. Azt is inkább a nők tartották valószínűnek a férfiakkal szemben (40% : 30%), hogy vita lesz, hová is helyezzék a hátsó (surround) hangsugárzókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .