A Panasonic új DVD-S47, DVD-S27 alap DVD lejátszói

1. Oldal

A két új „Multiplayer” a DVD-Video, VCD, SVCD és CD mellett lejátssza a DVD-Audio korongokat, a CD-R/RW-re írt MP3, WMA, JPEG és a HighMAT formátumú fájlokat, és természetesen a DVD rekorderek által írt DVD-R, DVD-RAM lemezeket is.
Az új modellek négyszeres mintavételezésű 54MHz-es videó D/A konverterei garantálják a képminőséget, a DVD-S47-ben pedig egy un. „mélység javító” (Depth Enhancer) biztosít nagyobb képmélységet és alacsonyabb képzajt. Az adott képmegjelenítőhöz (TV-hez vagy projektorhoz) automatikusan a legjobb képet biztosítja a monitor szelektor, és öt előre beállított kép-üzemmód közül válaszható ki a filmnek, videónak ill. ízlésünknek legmegfelelőbb képparaméterek. Ez utóbbiak (világosság, szín, kontraszt, élesség és gammakorrekció) persze manuálisan is beállíthatóak.

Panasonic DVD-S47EG-K
A Panasonic DVD lejátszók hang-szolgáltatásait vonultatják fel az új modellek is. Az Advanced Surround az egyszerű sztereó hangnak is teret teremt, a csúcsmodell DVD-S47 pedig többcsatornás REMASTER frekvencia- és dinamikajavító eljárással gazdagítja a hang felbontását.

A készülékek a DVD-Video mellett, az „írt” DVD-R és a 100.000-szer újraírható DVD-RAM lemezeket is lejátsszák, melyre filmek, videók és képek rögzíthetőek. VCD és SVCD lemezek is lejátszhatóak. A zenebarátok számára örömteli, hogy a 24-bites, 192kHz-es audio D/A átalakítókkal rendelkező DVD-S47 a DVD-Audio lemezek rendkívüli minőségű hangjának kétcsatornás lejátszására is képes.

A Panasonic és a Microsoft által kitalált HighMAT egyszerű zenei, videó és képi adatátvitelt teremt PC és a DVD lejátszók között az azonos módon értelmezett lejátszási listák alapján. A DVD-S47 és DVD-S27 fogadják ezeket a lejátszási listákat.

Az egyszerű kezelést és beállítást segítik a készülékbe helyezett médiumhoz a legjobb kép- és legoptimálisabb hangminőséget beállító, gombnyomásra aktivizálható „One Touch AV Enhancer”, és a kétszázszoros sebességű lemezletapogatás. Érdekesség, hogy a DVD-RAM-on tárolt hangfájlok lejátszási tempója kézileg állítható be.

A DVD-S47 már kapható nálunk is (javasolt fogyasztói ára 42.990 Ft) és jövő hónapban várhatóan megérkeznek a kb. 20%-al olcsóbbDVD-S27 is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .