A Philips kiszáll a szórakoztatóelektronikából? (A Philips nyilatkozatával)

1. Oldal

Philips_logo.gifA holland Philips Konszern az elkövetkező években a jelenleg még domináns szórakoztatóelektronikával szemben más termékterületekre kíván fókuszálni.

Gerard Kleisterlee elnök-vezérigazgató a DIE WELT német napilapnak adott interjújában ezt a szórakoztatóelktronika eszközökön jelenleg elérhető alacsony haszonnal indokolta. Az elnök-vezérigazgató sokkal jobb perspektívát lát többek között az orvosi elektronikában, mely nagyobb hasznot kínál, és a demográfiai változások által jelzett egyre öregedő népesség miatt az orvosi technológiák fejlődési lehetőségei is jobbak.

Kleisterlee nem zárta ki azt sem, hogy a jövőben a Philips teljesen leválasztja és eladja szórakoztatóelektronikai üzletágát, mivel nem látják értelmét olyan termékeket gyártani, „amivel keveset vagy semmit sem lehet keresni”. A projektor üzletágból már ez év áprilisában kivonult a Philips, mert nem kívánt valódi innováció híján egy un. „Me too” (Én is) termékkel foglalkozni.

A hír a Philips üzleti megfontolásain kívül mindenesetre jelzi a szórakoztatóelektronikai iparág általános problémáit is.

A fenti október 21-én megjelent hírünkkel kapcsolatban a Philips Magyarország Kft. az alábbi helyreigazítási nyilatkozatot juttat el hozzánk, amit szó szerint közlünk:

Október 13-án az Egyesült Államokban tartott orvosi konferencián egy német újságíró azt a kérdést tette fel Kleisterlee úrnak, hogy kizárja-e a cég szórakoztatóelektronikai üzletágához tartozó egyes részek értékesítését, mire Kleisterlee úr úgy válaszolt, hogy ezt nem zárhatja ki.

Minderről hiteles tudósítások jelentek meg a DIE WELT és a Boersenzeitung című német lapokban.

A Dow Jones-nak az interjúkat követő értékelése, melyben azt sugallták, hogy Kleisterlee úr „a szórakoztatóelektronika terén nem lát jövőt a vállalat előtt” NEM állja meg a helyét.


A kérdés kapcsán, hogy vajon a Philips drasztikus stratégia-váltásáról van-e szó, így szól a nyilatkozat:

Nem. A Philips következetesen azt állította és állítja, hogy az egészségápolást növekvő szektornak tekinti. Ami a szórakoztatóelektronikát illeti, figyelembe kell venni a Philips által a cég harmadik negyedéves várható eredményeivel kapcsolatban mondottakat, miszerint „A szórakoztató elektronika terén a szezonalitásból eredően valamennyire javulni fog a jövedelmezőség, de továbbra is nyomott marad: ez az Üzleti Megújulás Programjának felgyorsulásához, és az üzletág kockázatát csökkentő lehetőségek kibontakoztatásához vezet.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .