Ingyenes firmware frissítés a Pioneer DV-470 és DV-575A DVD lejátszókhoz

1. Oldal

DivX.jpgAz európai Pioneer DV-4702039 és DV-575A2026 DVD lejátszókhoz firmware frissítést adott ki a gyártó, mely támogatja a DivX fájlokhoz kapcsolódó külső, az ISO 8859-1 karakterkészletet használó felirat (subtitle) fájlok lejátszását.

A két DVD lejátszó rendszervezérlő szoftverének („firmware”) frissítését a készülékek tulajdonosai is könnyedén elvégezhetik a szoftvert tartalmazó frissítő lemez birtokában. A Pioneer hazai forgalmazója a BaSys Multimédia Kft. ilyen lemezeket egyelőre nem ad ki, de az öt perc alatt elvégezhető frissítést a készülékekhez mellékelt garanciajegyen felsorolt hivatalos márkaszervizek elvégzik.

A frissítést követően a lejátszó néhány felhasználói beállítása alapállapotba kerülhet, ezért érdemes ezeket megjegyezni és a művelet elvégzése után újra elvégezni az alapbeállítástól eltérő módosításokat.

A frissítés opcionális, tehát azok, akiknek nincs szükségük a DivX fájlokhoz kapcsolódó külső felirat (subtitle) fájlok lejátszásának funkcióra továbbra is, minden további nélkül használhatják lejátszójukat. A már firmware frissített, újonnan forgalomba kerülő lejátszókon természetesen már működik a funkció.

DV-470-K.jpg
DV-575A.jpg

Az európai DV-4702039 / DV-575A2026 DivX feliratok (subtitles) megjelenítésével/kapcsolásával kapcsolatos tudnivalók:

A DivX fájlhoz tartozó egy vagy többnyelvű külső felirat (subtitle) fájl megjelenítése lejátszás közben a távirányító SUBTITLE gombjának ismételt megnyomásával indítható el, állítható le, illetve választható ki több nyelvből a kívánt változat. Ezen gomb megnyomására az éppen lejátszott DivX fájlhoz tartozó felirat (subtitle) információ is megjelenik a képernyőn.

A lejátszók csak az ISO 8859-1 („Latin 1”-ként is ismert) karakterkészletű felirat (subtitle) fájlok megjelenítését támogatják.

A fájlok kiterjesztése .srt, .sub, .ssa, .smi lehet (Ezek a fájlok nem jelennek meg a lemez navigációs menüjében!).

Néhány külső felirat (subtitle) fájl egyáltalán nem, vagy nem korrektül jelenik meg.

A DivX mozi fájl nevének meg kell ismétlődnie a külső felirat (subtitle) fájl nevének elején!

Az egy DivX mozi fájlhoz kapcsolható külső felirat (subtitle) fájlok maximális száma 10.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .