A Pioneer kivásárolja az NEC plazmakijelző üzletágát

1. Oldal

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a Pioneer által kiadott sajtóközleményt:
2004. február 4. Tokio

Közlemény a Pioneer és az NEC közötti megállapodásról

A Pioneer Corporation és az NEC közös sajtótájékoztatón jelentette be megállapodását, melynek értelmében az NEC átadja a Pioneer számára az NEC Plasma Display Corporation leányvállalatban meglévő teljes részesedését, emellett átruház minden szellemi tulajdonjogot a plazmakijelzőkkel kapcsolatban.

logo.gifAz elmúlt években a Pioneer a meghirdetett „kiválasztás és összpontosítás” üzleti filozófia jegyében folyamatosan szervezte át tevékenységét, és a menedzsment által kitűzött stratégia egyik központi eleme lett a plazmaképernyők területén végrehajtandó expanzió.

Az NEC viszont két másik területre összpontosít, nevezetesen az integrált IT/hálózati megoldásokra, valamint a félvezetőgyártásra. A vállalat ezentúl e két alapvető tevékenység megkülönböztető jegyei szerint fogja üzletpolitikáját alakítani. Az NEC kijelző üzletágát illetően ugyan kedvezőek a kilátások, különösen a NEC.jpgTV-készülékek iránti igények növekedésének köszönhetően, azonban egyre nagyobb terheket ró a vállalatra a növekedés feltételeinek a megteremtése. Mindezeket figyelembe véve az NEC vezetése úgy döntött, hogy külső források és stratégiai szövetséges bevonásával fogja elérni ambiciózus növekedési terveit.

A Pioneer és az NEC a mai napig egymástól függetlenül végezte a plazmaképernyők fejlesztését és gyártását. Felismerve azt a tényt, hogy a két cég egymással párhuzamosan hasonló technológiákat fejleszt, arra a következtetésre jutottak az illetékesek, hogy a szellemi erőforrások és a gyártókapacitások egyesítésével, valamint a technológiák integrációjával vezető helyet biztosíthatnának maguknak, emellett mindenkinél hatékonyabban tudnának megfelelni a világpiac rohamosan bővülő igényeinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .