Itt az új Infinity Beta hangsugárzó széria

1. Oldal

Január végén a Las Vegas-i CES-en mutatták be és már nálunk is feltűntek az első darabok az Infinity Beta sorozatú hangsugárzóiból.
Az új hangsugárzó sorozat kilenc tagból áll:

Infinity Beta sorozat
A Beta 101743 2-utas polcsugárzó.
A Beta 201744 2-utas polcsugárzó.
A Beta 401745 3-utas toronysugárzó.
A Beta 501746 3-utas toronysugárzó.
A Beta C2501749 2-utas centersugárzó.
A Beta C3601750 3-utas centersugárzó.
A Beta SW101747 150W-os aktív mélysugárzó.
A Beta SW121748 300W-os aktív mélysugárzó.
A Beta ES2501751 2-utas monopoláris/bipoláris/dipólus surround sugárzó.

Infinity Beta 50 Az Infinity Beta hangsugárzókba beépülő, a hangminőség javítását célzó technológiai és tervezési újítások sora impozáns. Az összes modellbe a megújult CMMD magas-sugárzók kerülnek, melyek frekvencia-átvitele 40kHz feletti hangok előállítására képes, és a membrán sajátrezonanciái jóval a hallható tartomány fölé esnek. Ezek mind fontosak a nagyfelbontású SACD és DVD-Audio lemezek hangjainak előállításához.

A Beta sorozat hangszóróinak membránanyaga a szabadalmaztatott CMMD technológiával készül, mely egy galvanizált alumínium két oldalára felvitt kerámia-összetevő alkotta szendvics szerkezet. Ezzel a technológiával kis tömegű, nagymerevségű membrán hozható létre, mely a jó tranziensátvitel, a kis torzítás és a kónusz tartóssága szempontjából is fontos.

Másik újdonság az állandó akusztikus impedanciájú (CAI) nagyfrekvenciás hullámterelő, mely egy a magas-sugárzó körül kialakított, számítógéppel tervezett, belülről kifelé kúposan táguló mélyedés. Ez a Genelec Directivity Control Waveguide (DCW) funkciójára kísértetiesen emlékeztető megoldás optimalizálja a hallgatási főirányba (axis) ill. azon kívül eső nagyfrekvenciás hangok arányát és nagyobb hatásfokú, a többi hanszóróhoz jobban illeszkedő hangelőállítást tesz lehetővé.

A Beta ES250 surround sugárzó érdekessége, hogy egy dobozban két független hangsugárzóként, két diszkrét csatorna hangjainak előállítására is konfigurálható, és így további hangsugárzók nélkül lehet képes 7.1, 6.1 vagy 5.1 csatornás surround térhangot produkálni.

Az Infinity Beta hangsugárzók dobozkonstrukciója merev a belső rezonanciák minimalizálásához és előlapjuk elég keskeny a hang szóródásának csökkentése érdekében. A fautánzatú külső és hozzá illő hangszórórács kapható lesz fekete színben, bükk és cseresznye kivitelben – ez utóbbiak platina ráccsal. A Beta ES250 csak fekete vagy fehér színben kapható.

Infinity Beta HCS A Beta hangsugárzók mellett itt a Beta HCS1753 hangsugárzó készlet is. A 2-utas szatellit és centersugárzókba CMMD membránú 1,9 centis magas-sugárzókat és 10 centis mély/közép hangszórókat építenek, melyek mágnesesen árnyékoltak és 100 Watt maximális erősítőteljesítményt igényelnek. A készlet aktív mélysugárzójába 100 Wattos (RMS) erősítőt és 21 centis hangszórót építenek. A készlet ára 175.000 Ft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .