A SANYO új projektora igazán nagy képfelületekhez is

1. Oldal

A SANYO PLV-WF10 jelentős fényereje és kontrasztja révén a házi-mozikban szokásosnál nagyobb képméret vetítésére alkalmas, és opcionális hálózati vezérlést és felügyeletet is kínál.
A Las Vegas-i NAB kiállításon a SANYO bemutatta új, 16:9 képarányú multimédia LCD vetítőjét a PLV-WF10-et, és ezzel a legszélesebb választékot kínálja ebben a termékkörben. A PLV-Z1283, PLV-Z21449, PLV-70284 mellé sorakozik fel az új vetítő, és a sort a már igazán nagyméretű képeket előállító, mozikban használt projektor a PLV-HD10 zárja.

A PLV-WF10 1366 x 768 pixel felbontású LCD paneljei és a 4000 ANSI Lumen fényerőt biztosító, 2 darab 250 wattos UHP lámpái mellé igen gazdag technológia társul. A korszerű képfeldolgozásról a SANYO saját, 10 bites, mozgás adaptív váltott-soros/progresszív képfrissítés-átalakító processzora gondoskodik. Ez a mozgóképek igen pontos és zavarmentes visszaadását biztosítja. 1080i nagyfelbontású videojelek kerülnek átalakításra progresszív jellé, miközben a DVD-ről lejátszott képek felbontását megkétszerezi a 2-3 (pulldown) film-videó leképzés.

SANYO PLV-WF10 PLV-WF10 tulajdonságok
A PLV-WF10 900:1 kontrasztarány elérésére képes a fényhasznosítást növelő mikro lencsék alkalmazásával. Az optikai rendszer minimalizálja a fehérkiesést és a sötét foltokat, valamint megelőzi a fekete árnyalatokat, hogy azok „lebegősnek” tűnjenek a sötét képrészleteken.

Tovább javítja a kép minőségét a SANYO második generációs folyamatos (un. „ pipeline”) és párhuzamos jelfeldolgozó processzora, mely 3D digitális Y/C szétválasztást, áthallás és szellemkép eltávolító, képélességet növelő valamint egylépéses képzaj csökkentő eljárást valósít meg.

A SANYO sokat javított és finomított a színkezelésen is. A PLV-WF10, mint a gyártó többi professzionális modellje a gamma processzálás és az előre meghatározott szín-üzemmódok egyikéhez tartozó színegyensúly megválasztásával lehetővé teszi, a képforrás követelményeinek megfelelő képmegjelenítést. A SANYO azonban ennél is továbbmegy az exkluzív „Real Color Manager” funkcióval. Ez az eszköz megkönnyíti a fehérkiegyenlítést és a gamma görbe beállítását, s így szinte bármilyen vetítési környezetben pontos lehet a színvisszaadás. Egyszerűen egy számítógép segítségével, a mellékelt CD-ROM-ról vetített képeket kell összehasonlítani az ugyancsak mellékelt fotókkal és elvégezni az utasítás szerint szükséges beállításokat.

A PLV-WF10 három kártyafogadó helyére ötféle interfész-kártyából választhatjuk ki a számunkra megfelelőt. Lehetőség van RGB, HD-SDI, SD-SDI és a megszokott váltott-soros videojeleket fogadó kártyák közül választani.

A hálózati vezérléshez és felügyelethez egy hálózati kártya szolgál, rajta CAT5 hálózati csatlakozóval. A kártya hálózaton keresztül kezdeményezhető beállításokat képes tárolni és párhuzamosan használható az RS-232 vezérléssel.

A bajonettzáras lencse-adapter a kilenc választható lencse könnyű cseréjét, illetve a vetítő adott helyiséghez legjobban illő felszerelését, beállítását teszi lehetővé. Ugyancsak a képbeállítást segíti a motoros lencsemozgatás.

A SANYO PLV-WF10 nettó ára 2,8 millió forint, de ehhez még hozzáadódik a kiválasztott lencse ára, mely kb. 300 ezer és 1 millió forint között változhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .