Jönnek a Pioneer negyedik generációs ipari plazma képernyői

1. Oldal

Egy hónapja a CeBIT-en mutatta be a Pioneer, új 127 centis (50 inch) professzionális plazma képernyőjét, melyet még a nyáron követ majd a 109 cm (43 inch) képátlójú változat is.
A Pioneer PURE Drive digitális képfeldolgozó technológiájával felvértezett PDP-50MXE1 és PDP-43MXE1 „ipari” plazmaképernyők rendkívül tiszta, élénk képet ígérnek, több mint egymilliárd színárnyalattal és a kategória legnagyobb fényerejével. A stílusos és mégis funkcionális képernyők tovább szélesítik a professzionális plazmák alkalmazását.

A Pioneer tökéletesítette egyedülálló, mély „Deep Encase Cell” plazma cellái szerkezetét és a szokásos valódi XGA felbontású panelek így igen pontos képet szolgáltatnak. A jobb színegyensúly és szürkeskála érdekében továbbfejlesztett zöld foszfor is javított az új paneleken. A képernyők így kiemelkedő fényességet és kontrasztot produkálnak (a PDP-50MXE1 1000cd/m2 és 1100:1, a PDP-43MXE1 1100cd/m2 és 1200:1).

Pioneer PDP-50/43MXE1
A PURE Drive egy sor, példaszerű képelőállítást szolgáló technológiát fog össze, melyek csökkentik a képzajt, éles és élénk képeket szolgáltatnak és javítják a képinterpretálást. Mindezt kiegészíti az új Pure Colour Filter II színszűrő, mely minimális fényvisszaverődést, mélyebb feketéket és az eredeti kép színeinek pontos visszaadását szolgáló, a vörös, zöld és kék jelek szükségtelen frekvencia-összetevőit csökkentő életszerű színeket biztosít.

A Pioneer a professzionális felhasználók egyedi igényeire tekintettel dolgozta ki bővítő megoldását (Expansion Solution – ES). A standard 15-ös D-Sub és DVI-D csatlakozók mellett a képernyő tartalmaz két bővítőnyílást. Az egyik nyílás az opcionális, bemeneti jeleket fogadó ill. TV tunert tartalmazó bővítőkártyákat fogadja, melyek minden fontosabb videojelet kezelnek. A második egy kommunikációs nyílás, mely alapból tartalmaz egy RS-232C bővítőkártyát. A nyitott architektúra révén ezekbe a nyílásokba más gyártók által fejlesztett, a jelenlegi és jövőbeli analóg és digitális bemeneti valamint kommunikációs jeleket kezelni képes kártya bedugható.

A képernyők képességei nem járnak a teljesítményfelvétel növekedésével. A 127 centis 360W, a 109 centis 288W teljesítményigénye, a legalacsonyabb az iparágban, és más energiatakarékossági lehetőségeket is kínálnak. Ezek között van az automatikus, a külső fényviszonyoknak megfelelő fényerőszabályzás és a nagyon alacsony, 1W-nyi teljesítményigényű készenléti üzemmódban.

Új képernyő menedzselő eljárások bevezetésével a PDP-50MXE1 és PDP-43MXE1 élettartamát is meghosszabbították. Az állóképeket alig észlelhetően mozgató „orbiter function” megelőzi a PDP képernyő adott pontjainak „beégését”. Az új képernyők magas fényerőszintje miatt azokat nem kell teljes teljesítményen működtetni. Négy fényerőmód közül választhatunk manuálisan, vagy használhatjuk az automatikus környezeti fényhez igazodó beállítást is.

Az RS-232C csatlakozó biztosít kommunikációs kapcsolatot a központi számítógéppel, mely ellenőrzi, mit mutatnak, hogyan működnek a képernyők, és ha bármilyen technikai probléma alakulna ki. A mérnökök még az előtt megoldhatják a műszaki hibákat, mielőtt azok nézők számára láthatóvá válnának.

A profi felhasználók speciális igényeivel összhangban támogatják a több képernyős „Multi Picture Display” funkciót, mellyel akár négy (2×2) képernyő kapcsolható össze egy kép megjelenítésére. Ez esetben a képernyőfal egyes képernyőinek találkozásánál lévő kitakarások okozta képtorzításokat két beállítás küszöböli ki. A „Normal” üzemmódban nem vesznek el statikus információk (pl. szövegek), míg az „Adjusted” módban a mozgó képernyők képek átmeneteinél számításba veszik a kitakarásokat is.

Az installációt segíti az intuitív grafikus kezelőfelület és az intelligens, automatikus PC-s beállítás. A robusztus és könnyenkezelhető távirányítón is megjelenik minden kulcsparancs – közte a kép a képben gomb.

Az ezüst és sötétszürke keretű PDP-50MXE1 már a tavasz végén kapható lesz, míg a PDP-43MXE1 a nyár elejére várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .