A Sony és a FIFA bejelentése az első 3D focivébéről

1. Oldal

A FIFA és a Sony megállapodott, hogy az utóbbi 3D profi kameráit és tapasztalatait felhasználva a 2010-es FIFA Labdarúgó VB 25 mérkőzéséből 3D produkciót készít, amit nyilvánosan lehet majd megnézni, és 3D Blu-ray lemezen is megjelenik.
A Sony hisz a 3D üzletben és kiválóan illik stratégiájába a FIFA-val kötött megállapodás is. A futball világszövetségnek is hasznos, hogy a Sony 3D tartalom-előállítási tapasztalatait felhasználva még több emberhez juttathatja el a hatalmas sportesemény stadionjaiban átélteket.

Sony_FIFA_3D.jpg
A focivébéhez hasonló világméretű sportesemények mindig is fontos szerepet játszottak az új technológiák és különösen a TV piac fejlődésében. A jövő évi FIFA Labdarúgó VB-ről első ízben készülő 3D produkció biztosan gyorsítja majd a 3D TV-k elterjedését. A hír hallatán és az egyre makacsabb iparági 3D kilátások eredményeként a Screen Digest piackutató is emelte előrejelzését, és most úgy becsli, hogy 13,6 millió 3D TV készülék fog működni Európában 2013-ra.

A 2010-es FIFA Labdarúgó VB idején a FIFA 7 világvárosban (Berlin, London, Mexikó City, Párizs, Rio De Janeiro, Róma és Sydney) International FIFA Fan Fest™ elnevezésű nyilvános nézőhelyeken látja vendégül az érdeklődőket. A „szurkolói fesztiválokon” elhelyezett Sony képernyőkön az emberek 3D-ben élvezhetik majd a világbajnokság fontos mozzanatait bemutató felvételeket. A Sony Pictures Home Entertainment azt tervezi, hogy 3D Blu-ray Disc-en és más formátumban elkészíti és terjeszti a világbajnokság Hivatalos 3D filmjét, a nézők ebből láthatnak majd promóciós filmrészleteket a Sony termékeit árusító kiskereskedelmi üzletekben.

Kapcsolódó linkek:

Sony: a 3D üzleti lehetőségében bízva
Sony: 3D-t az otthonokba 2010-ben
Probléma a 3D-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .