A Sony felhagy a hátulról vetítős TV-k gyártásával

1. Oldal

A Sony a jelenleg raktáron lévő 3LCD és SXRD képmodulátoros hátulról vetítős, azaz HVTV-k kiárusítását követően kiszáll az ilyen készülékek piacáról, hogy a síkpaneles LCD TV-kre koncentrálhasson.


„Erőforrásainkat még inkább az LCD TV-re csoportosítjuk át, mert ez az, amit az emberek tényleg akarnak” jelentette ki a Sony egy szóvivője megerősítve a korábban napvilágot látott híreket.

A cég hónapok óta tartó vizsgálódást követően döntött így, és a szóvivő hozzátette, hogy a Sony továbbra is forgalmazza majd frontvetítőit. A döntés annak ellenére született meg, hogy az NPD Group adatai szerint a Sony novemberig ebben a TV kategóriában a második volt a ranglistán az USA piacán, 28%-os részesedéssel a Samsung mögött.

A többé már nem kapható Sony KDS-70R2000
A többé már nem kapható Sony KDS-70R2000


A Sony döntését az is indokolja, hogy a HVTV-k piaca folyamatosan szűkül a többi síkpaneles TV technológia előretörésével a nagyobb képméretű készülékek között, és a folyamatosan csökkenő árak következtében. A DisplaySearch 2008-ra 1,6 millió HVTV készülék eladását jelzi előre az Észak-amerikai piacon, ami majdnem fele a 2006-ban elkelt 3,1 milliónak.

Korábban ugyanerre a lépésre szánta el már magát a Philips, a Toshiba és a Hitachi, s így már csak a Samsung, a Mitsubishi, az RCA, a Panasonic és a JVC maradtak az amerikai HVTV piac fontosabb résztvevői. A helyzet hasonló az Európai piacon is, ahol eleve kevésbé népszerűek a HVTV-k, s itt egyedül már csak a JVC kínál ilyen készülékeket.

A megmaradt HVTV gyártók egyre nagyobb képméretű készülékeket kínálnak, kedvezőbb áron, mint amibe akár a plazma, akár az LCD síkpaneles készülékek kerülnek.

Kapcsolódó linkek:

JVC: rövidesen kaphatóak a teljes HD felbontású HD-ILA hátulról-vetítős TV-k
2007. első negyedévében csak az LCD TV-k hoztak több bevételt
Sony KDS-55A2000: hatalmas kép, finom felbontással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .