A TCL nem, az LG csak OLED képernyővel kínál 8K TV-t 2023-ban

Gyászos képet mutat a 8K TV-k eladása, ezért 2023-ban nem tervez ezekkel a kínai TCL és az LG se kínál Európában 8K LCD TV-t.


A FlatpanelsHD híre szerint a CES 2023 során tartott TCL tájékoztatón a cég észak-amerikai részlegének termékmarketingért és fejlesztésért felelős alelnöke, Scott Ramirez azt mondta: „(Nem tervezünk) 8K TV-ket 2023-ra. A piacot elnézve, ez nem az, amire az emberek számítottak. Így a fókusz a 4K-n és a lehető legjobb 4K TV-k gyártásán van. Egyszerűen nem látjuk a 8K iránti hatalmas keresletet.”

8K TV siralmas

A TCL Europe kínálatában már 2022-ben sem szerepelt 8K TV, és bár csak tavasszal jelenti be a régiónkban piacra kerülő TV-it, az Insight Media beszámolója szerint 2023-ban sem fog a cég 8K TV-ket forgalmazni Európában.

Némileg meglepetés, hogy valamelyest az LG is visszavonul a 8K tévépiacról. Új 8K LCD TV modellt sem az észak-amerikai sem az európai piacra nem jelentett be. A cég szóvivője a FlatpanelsHD-t arról tájékoztatta, hogy a 8K LCD TV széria (QNED99) csak idén és bizonyos piacokon lesz elérhető. 2022-ben még két QNED 8K MiniLED TV széria szerepelt a kínálatban, de nem mindenhol lehetett ezeket a készülékeket megvásárolni.

Az LG OLED TV-k 2023-as választékában továbbra is szerepel a 8K felbontású Z3 széria, ami továbbra is nagyon drága marad.

A lanyha kereslet mellett a két cég döntésére magyarázat lehet az energiahatékonyság javítását célzó 2023 márciusától szigorodó EU-s előírás is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .