LG QNED MiniLED TV: 2022-ben bővül a csúcs LCD TV-k választéka

Az LG két-két 8K és 4K felbontású QNED MiniLED LCD TV szériát kínál 2022-ben, de lesznek csak él LED megvilágítású QNED modellek is.


Az LG „Quantum Dot Nanocell”, azaz QNED MiniLED TV-k azt hivatottak demonstrálni, hogy a márka 2022-ben még ott van a csúcskategóriás LCD TV-k piacán. A cég azonban nyilvánvalóan nem OLED TV-i versenytársának szánja ezeket a készülékeket és a hangsúlyeltolódást jól mutatja, hogy csak egy bekezdése szól ezekről a 2022-es LG TV-kről szóló sajtóközleményben. Eszerint: „Az LG az LCD TV-k terén betöltött vezető szerepét demonstrálva 2022-re  kibővített QNED TV-kínálatát is bemutatja. Az LG saját Quantum Dot NanoCell technológiájával büszkélkedő friss termékcsalád 100 százalék színtérfogatú kiemelkedő színvisszaadást kínál. A jelenet legvilágosabb és legsötétebb részein gazdag, pontos színeket biztosító LG QNED Mini LED TV lenyűgöző kontrasztra képes az LG Precision Dimming technológiájának köszönhetően.”

LG-2022-QNED99_86-inch

Az LG QNED MiniLED TV-k 2022-es abszolút csúcskészülékei a QNED99 LCD TV-k lesznek 8K felbontással és kb. 2.500 fényszabályozott zónával a legnagyobb 218 centis (86 hüvelykes) modellben. A megfizethetőbb QNED95 (QNED96) 8K készülékek 50/60 Hz képfrissítésű panellel és MiniLED háttérvilágítással rendelkeznek majd. 2022-ben a legjobb LG 4K LCD TV-k a QNED90 (QNED91) és a QNED85 (QNED86) modellek lesznek még szintén MiniLED háttérvilágítással, 139 és 218 cm (55 és 86 hüvelyk) közötti képernyőmérettel. A QNED80 (QNED81) széria készülékei viszont nem helyi fényszabályzású MiniLED, hanem él LED megvilágítású LCD TV-k lesznek.

Az LG a fényudvartól és alacsony kontraszttól szenvedő tavalyi modellekhez képest továbbfejlesztette a helyi fényszabályzást, amit most Precision Dimming Pro és Pro Plus néven emleget.

A QNED99 és QNED95 (QNED96) 8K készülékekben a megújított α9 Gen 5 processzor működik a cég legújabb mesterséges intelligenciát (AI) és mély tanulást alkalmazó video- és hangfeldolgozó funkcióival. A többi QNED szériákban megint csak a kisebb tudásút α7 Gen 5 processzort használják majd.

Természetesen az új LG QNED TV-k is kezelik a HLG, a HDR10 és Dolby Vision IQ HDR videókat és a Dolby Atmos hangformátumot, és van HDMI 2.1 csatlakozásuk eARC, 4K120Hz HFR és VRR támogatással. A Filmmaker Mode képmód akár automatikusan bekapcsolva (jelenleg csak az Amazon Prime Video szolgáltatással).

Az új LG QNED TV-k is megkapják a személyes profilokat bevezető legújabb webOS 22 Smart TV verziót. A használaton kívüli TV képernyőjét gombnyomásra művészeti alkotásokat vagy az időt illetve a zenelejátszás információit megjelenítő digitális vászonná alakító „Always Ready” funkció a QNED99, QNED95 (QNED96) és QNED90 (QNED91) modelleken lesz elérhető. Az idei LG TV-k is támogatják az Apple AirPlay 2 és a HomeKit protokollokat, és egy 2022 második felére tervezett firmware-frissítéssel majd az új Matter iparági szabványt is, ami az okos-otthonok számára teremt a márkák és platformok közötti kereszt-kompatibilitást.

Az újabb LG TV-ken már elérhető a Google Stadia valamint az NVIDIA GeForce Now streaming játékszolgáltatás és természetesen a 2022-es készülékeken sem lesz másként. Az idei LG TV-k új Game Optimizer menüjéből pedig olyan játékspecifikus funkciók és beállítások választhatóak ki és kapcsolhatóak be, mint a sötét helyiségben való játékhoz optimalizált képfényességű Dark Room mód, a G-SYNC és a FreeSync Premium kompatibilitás valamint a változó frissítési gyakoriság (VRR) beállításai.

A 2022-es LG QNED MiniLED TV-k műszaki részletei még nem ismertek, ezért a cikk idővel frissülni fog.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .