A Toshiba megújult DLP vetítői a TDP-MT800 és TDP-MT200

1. Oldal

Jönnek az InFocus eredetű Toshiba projektorok, melyek közül a nagyfelbontású TDP-MT800-ba a Texas Instruments legújabb HD2+, a TDP-MT200 pedig a 16:9-es 480P felbontású DLP chip-ek működnek.
A Toshiba TDP-MT800 vetítő HD2+ DPL képmodulátora az ismert 1280 x 720 pixel felbontású 16:9 arányú nagyfelbontású (1080p jelek fogadására is képes) képek előállítására képes. A lencserendszert a német Carl Zeiss gyártja, a progresszív átalakító/skálázó pedig a Faroudja-tól származó legkorszerűbb DCDi+ „3:2 pull down” konverzióval.

A vetítőben alkalmazott HD2+ DLP képmodulátor többek között abban tér el elődjétől (a HD2-től), hogy a színmélységet 10-bites feldolgozás kezeli, és a hozzá tartozó színtárcsa 7 szegmensből áll, melynek zöld szekciója a természetesebb színek érdekében egy un. „semleges eloszlás” szűrőt tartalmaz. Magát a chip-et is tovább finomították a tükrök közötti kis hézagok vagy „átmenetek” kitöltésével, tovább növelve a fényerőt és kontrasztot. Az eredmény a jelentősen tisztább és a sokkal színhelyesebb 2200:1 kontrasztarányú kép, 1100 ANSI lumen fényerő mellett.

A trapéztorzítás korrekciója mellett a TDP-MT800-on a felhasználó által beállítható paraméterek között van Gamma kontrol, képélesség beállítás, felhasználó által definiálható színhőmérséklet (standard 6500K), bemenetenkénti memória beállítások és külön infravörös távvezérlő kódok. A projektor a házi-mozizáshoz szükséges teljes csatlakoztatással rendelkezik. Bemenetei között van két nagyfelbontású ColorStream® HD komponens videó bemenet, DVI csatlakozó (HDCP-vel), RS232C és IR port, valamint 12V-os vetítővászon trigger kimenet is.

Toshiba TDP-MT800
A hozzánk várhatóan szeptemberben megérkező vetítő áráról még semmi pontosat nem lehet tudni (az USA-ban 9000 dollár alatt van).

Őszre várható a Toshiba TDP-MT200 házi-mozi vetítője, amiben egy 16:9-es 854×480 pixel felbontású DLP chip működik majd, mely 2000:1 kontrasztarányával rendkívüli képminőséget ígér árkategóriájában. Ez a projektor is könnyen kezelhető, digitális trapéz korrekcióval rendelkezik és a csatlakozók között DVI bemenet (HDCP-vel) is van, mely nagyfelbontású jeleket is fogad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .