Jön a Thomson új DLP-s hátulról-vetítős TV generációja

1. Oldal

A Thomson Scenium termékcsaládja tagjaként rövidesen piacra viszi első 127 centis képernyőjű, DLP technológiájú hátulról-vetítős TV-jét.
Az újabb képmegjelenítő technológiák sok beszédtémát adnak a szakemberek számára. A Digital Light Processing vagy közismertebben DLP technológia hátulról-vetítős TV-kben történő alkalmazását sokan tartják az LCD és Plazma képmegjelenítők erős versenytársának, mert az így előállított kép a méretet, képminőséget és árat tekintve az egyik legígéretesebb megoldásnak tűnik.
Thomson 50DLY644
A Thomson az 50DLY644 típusszámú új készülékkel letette a voksát a DLP technológia mellett, mely elvárásaik szerint az eddigi hátulról-vetítős TV-kben alkalmazott képalkotásnál nagyobb fényerőt (650cd/m2), jobb kontrasztot (1500:1), teltebb színeket és ráadásul kedvezőbb geometriai méreteket eredményez. Mindezek a lehető legjobb minőségű kép előállítását teszik lehetővé alacsonyabb tömeg és kisebb méretek mellett.

A mindössze 42 cm mély készülékben egy 1280 x 720 pixel felbontású DMD (digitális mikrotükrös eszköz) állítja elő a 125Hz-es progresszív frissítésű képet, mely így a legkiválóbb nagyfelbontású (HDTV) látványnak ígérkezik. A nyolcféle képbeállításból bármely videoforráshoz kiválasztható a nekünk legjobban tetsző.

A 50DLY644 kvázi házi-mozi megszólalásra is képes 40 wattnyi zenei teljesítménye és virtuális Dolby illetve SRS TruSurround XT hangzása révén, melyek a készülék két darab két-utas hangsugárzójából igyekeznek körülölelő hangot produkálni. A dialógusok és mélyhangok kiemelése mellett grafikus hangszínszabályzóval és nyolc hangbeállítás valamelyikének kiválasztásával formálhatjuk saját ízlésünkre a hangképet.

Bemenetek tekintetében minden megtalálható a készüléken, ami csak kell. A hátlapon van három SCART, melyből kettő RGB és S-Video jelet is fogad (egy csak S-Video-t a kompozit videó mellett), egy un. Synchro Scan DVI csatlakozó, ami a nagyfelbontású (720p, 1080i) digitális RGB jeleket fogadja. Az előlapon ott egy teljes AV bemenet S-Video-val és az elmaradhatatlan fejhallgató csatlakozó. Külső hangrendszerhez a hang a sztereó audió kimenetből vezethető.

A 50DLY644 a minőségi Thomson Scenium családnál megszokott módon tartalmazza a PIP/PAP/PAT (kép a képben/kép és kép/kép és szöveg) funkciókat és egy 6 az 1-ben (TV-DVD-VCR-SAT-HiFi-AUX) univerzális távkezelőt.

Az új készülék ára várhatóan 999.999 Ft lesz, ami a hasonló képméretű és tudású plazma TV-k árának felét sem közelíti meg.

A Thomson az elkövetkező egy évben további hasonló készülékek sorát tervezi bemutatni. Ezek képátlója 112 cm (44 inch) és 178 cm (70 inch) között változik majd, de mindegyik a DLP technológia adta lehetőségek teljes kiaknázására törekszik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .