A világ legnagyobb plazmája a CES-en

1. Oldal

Ahogy az várható volt a Las Vegasi CES kiállításon is rekordot döntött az egyik koreai plazma gyártó. Ezúttal a Samsung javította meg az eddigi 70 inches (178 centis) képátló rekordot kerek 10 inch-el és létrehozta a világ első 80 inches (203 cm) gigantikus plazmaképernyőt (amit a két kistermetű ázsiai lányka még óriásibbnak mutat). A hatalmas PDP megfelel a legnagyobb használatban lévő TV felbontásnak (1920×1080 pixel), fényereje elképesztő (800cd/m2) és kontrasztja sem lebecsülendő (2000:1).

Samsung 80 inches PDP
A Samsung 57 inches TFT-LCD nagyfelbontású TV prototípusával elmondhatja magáról, hogy elérte az ötödik generációs üveg hordozó lapból a lehetséges legnagyobb méretet. Egyéb technológiai megoldásokkal elérték az 1000:1 kontrasztarányt is, mely jelentős előrelépés az eddigi 400:1 ill. 800:1 arányokhoz képest.

A BD-R1000-el a Samsung is megalkotta saját Blu-ray lemezes rekorderét, mely lejátssza a jelenlegi DVD és CD lemezeket is és ATSC digitális valamint NTSC analóg rögzítés révén 2 órányi HDTV adás teljes minőségben, vagy 12 órányi szabvány (SD) minőségben történő felvételére alkalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .