Világújdonság DVD rekorderek a CES-en

1. Oldal

A Philips megalkotta az első sokcsatornás (egészen pontosan 5.1-es) hang felvételére alkalmas DVD rekordert. Az eddigi csak sztereó hang rögzítésére alkalmas készülékekkel szemben a DVDR755 másban is igazi „nagyágyúnak” minősül, mert természetesen HDMI csatlakozóval látták el, Faroudja DCDi áramkör gondoskodik a feljavított felbontású, pixel-bázisú mozgáshoz alkalmazkodó progresszív képfrissítésről és a digitális fotók rögzítésére/olvasására szolgáló PCMCIA Media „nyílás” is magától értetődő része a konstrukciónak.

Philips DVDR755
Ugyancsak a nyártól lesz kapható a Philips első 80 GB merevlemezzel kombinált DVD+RW felvevője is a HDRW720.

Szintén világújdonság az LG Blu-Ray diszk és merevlemezes digitális videorekorder kombinációja. A várhatóan 2004 végén piacra kerülő LGXBD420 több IEEE-1394 (másként Firewire vagy DV) be- és kimenettel valamint DVI+HDCP kimenettel, a normál TV adások vételéhez NTSC, a digitális televíziózáshoz ATSC tunerrel is rendelkezik. A HDTV műsorok vételére és rögzítésére is alkalmas rekorder már megfelel az USA-ban 2005-től érvényes szabálynak, mely szerint a rögzítő készüléknek kezelnie kell a jogdíjas programok másolásvédelmét szolgáló „Broadcast flag”-et.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .