Amazon Prime Video: megújul az alkalmazás felhasználói felülete

A teljesen áttervezett Amazon Prime Video applikáció a Fire TV, az Android TV és Google TV után jelenik meg más platformokon.


Az Amazon bejelentése alapján nyártól lesz elérhető az újonnan tervezett applikáció nyújtotta „Prime Video élmény”, A közlemény megfogalmazása szerint a cél, hogy „kiemeljük széles tartalomkínálatunkat, és megkönnyítsük az ügyfelek számára, hogy megtalálják az általuk kedvelt tartalmat”.

Amazon Prime-2022 új nyitóoldal

Az Amazon Prime Video applikáció új felhasználói felületének baloldalán egy oldalsáv menü egyszerűsíti a navigációt, aminek hat füle van: a Home (Kezdőlap), Store (Áruház), Find (Keresés), Live TV (Élő TV), Free with Ads (Hirdetésekkel ingyenes) és My Stuff (Saját cuccok) – filmek, tévéműsorok és sportok alszekciókkal.

Amazon Prime-2022 új oldalmenü

A megújult felületű alkalmazás először Fire TV, Android TV (Sony, Philips, TCL, Xiaomi stb.), Google TV (Sony, TCL, Hisense, Chromecast), majd Apple TV (tvOS), Roku TV, LG webOS, Samsung Tizen és más platformokon illetve PlayStation (csak PS4 és PS5), Xbox (One, Series) konzolokon lesz elérhető, majd Android és iOS mobileszközökön valamint webböngészők alatt.

A tartalomkarusszelt és függőleges előnézetet kínáló új Amazon Prime Video applikációt elsősorban a Netflix felhasználói felülete inspirálta, de az HBO Max és a Disney+ is megoldásai is ismerősek.

Amazon Prime-2022  előnézet

A címek felett egy nagy mozgóképes előnézeti ablak jelenik meg, benne információkkal a tartalom értékeléséről, műfajáról, korhatáráról, valamint arról, hogy az része-e a Prime előfizetésnek (kék pipa) vagy külön kölcsönözhető/megvásárolható.

A felhasználók szűrhetik a tartalmat műfajta vagy az alapján, hogy az 4K Ultra HD felbontású legyen. Van top 10-es lista és trendszekció is.

A meglévő funkciók, mint a felhasználói profilok, az „röntgen” tartalominformációi és az Alexa integráció továbbra is működnek. Ugyanez vonatkozik a partnerek tartalmainak és csatornáinak hirdetésekre is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .