Antenna Hungária: sikeres webes olimpiai közvetítő rendszer

1. Oldal

Az olimpiai játékokat az MTVA HD minőségben közvetítette a weben, amelyhez a technikai hátterét, vagyis a Content Delivery Network (CDN), azaz tartalomtovábbítási hálózatot az Antenna Hungária biztosította.
Antenna Hungária_200px.jpgAz olimpia 17 napja alatt összesen 135.000 néző kapcsolódott be a weben valamelyik versenyszám közvetítésébe. A legnézettebb sportesemény az augusztus 8-án játszott Magyarország-Izland kézilabda mérkőzés volt, ahol kiélezett küzdelemben, kétszeri hosszabbítás után győzött a magyar csapat. Ezt a közvetítést egyszerre több mint 29.000 néző követte a weben, mely másodpercenként 35 gigabit sávszélességet igényelt.

A HD közvetítésen túl sikeres volt az Antenna Hungária által nyújtott élő 3D bitfolyam is, mely alkalmazás hazánkban első alkalommal debütált a nagyközönség számára. Az m3D kísérleti csatorna adását a magyarországi webes felhasználók az olimpiai játékok ideje alatt kétféle formátumban is nézhették. Az anaglif változathoz még speciális megjelenítőre sem volt szükség, csupán egy piros-kék szűrővel rendelkező szemüvegre, ezzel a térhatású kép élménye bárki számára elérhetővé vált akár hagyományos monitoron vagy televíziókészüléken is.

Kapcsolódó linkek:

Siker a 3D televíziózásnak az olimpia 3D közvetítése?
Indul az első kísérleti háromdimenziós tévécsatorna az m3D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .