Az első Blu-ray Disc és multimédia lejátszó WLAN támogatással

1. Oldal

A Dune BD Prime hálózati – opcionálisan WLAN – kapcsolata, IPTV és a legtöbb multimédia formátum támogatása mellett a BD-Live funkcióra is alkalmas Blu-ray lejátszó is egyben, vagyis egy teljes multimédiás központ.

Egészen eddig a PlayStation 3 kivételével nem létezett olyan készülék, amely Blu-ray Disc lejátszó és akár vezeték-nélküli hálózati kapcsolatra, valamint multimédiás tartalmak lejátszásra is alkalmas lenne. A High Definition Israel (HDI) Dune BD Prime HD lejátszója viszont pont ezt kínálja.

Dune_BD_Prime.jpg
Az alapmodell mellett Wi-Fi 802.11n WLAN (ez látható a képeken), 1000 Mbit/sec-os illetve 2 x eSATA csatlakozós változatok is kaphatóak a Dune BD Prime lejátszóból. A DVD-Video, Blu-ray (Profile 1.1/2.0) lemezek mellett a DB-R/RE, DVD-ROM, DVD-R/RW, DVD+R/RW, CD-ROM, CD-R/RW lemezeken, USB-s meghajtókon és memóriákban tárolt, illetve helyi hálózatokról (PC-ről vagy szerverről) érkező fájlok lejátszására, valamint a kódolatlan (UDP/RTP MPEG-TS, H.264/MPEG-2) IPTV adások és internetrádiók vételére is alkalmas a készülék.

A Dune BD Prime támogatja az MPEG2, MPEG4, DivX, XVID, WMV9, VC1, H.264 videó kódolásokat, valamint az AC3 (DD), EAC3 (DD+), DTS, MPEG 1/2/3, AAC, LPCM, WMA, WMAPro, Dolby True HD, DTS HD High Resolution Audio/Master Audio (utóbbi kettőt csak a Blu-Ray lejátszáskor) audio formátumokat.

A készülék a hálózati funkciókat tekintve alkalmas lesz Bit-Torrent kliensként működni, digitális tartalmak internetről való letöltésére és web böngészésre is. A hardver alapköve a Sigma Designs 8634 chip. Ezenkívül 384 MB RAM, 64 MB flash és 1GB NAND flash memória szolgálja a Java támogatást a Blu-Ray Disks BD-Live funkcióinak gyors kiszolgálására.

Dune_BD_Prime_csatik.jpg
A Dune BD Prime lejátszó hátlapján ott a minden nagyfelbontású videojel formátumot kiadó 1.3-as verziójú HDMI csatlakozó, és van kompozit, S-Video, komponens videokimenet, optikai és koaxiális digitális, valamint 7.1 csatornás analóg audiokimenet is. Itt van a három 2.0-ás USB port és a 100 Mbit/sec-os Ethernet port is.

A készülék alapmodelljét 449 euró (kb. 120.000 Ft) áron kínálják majd.

Kapcsolódó link:

Intel: médiaprocesszor internetes szórakoztatóelektronikai termékekhez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .