Az Onkyo első Blu-ray lejátszója a DV-BD606 rövidesen kapható

1. Oldal

Az Onkyo DV-BD606 BonusView (BD-Profil ver.1.1) funkcionalitású Blu-ray lejátszó alkalmas dekódolás hiányában olyan AV erősítőkhöz ajánlható, melyek már képesek dekódolni a BD lemezek nagyfelbontású hangformátumainak bitfolyamait.
Az Onkyo első Blu-ray lejátszója 600 eurós (kb. 155.000 Ft) ajánlott fogyasztói áron rövidesen megvásárolható az európai szaküzletekben. Ezek alapján várható, hogy a hazai hivatalos forgalmazó árlistájában 179.990 Ft-os fogyasztói áron szereplő DV-BD606 nemsokára idehaza is kapható lesz.

DV-BD606.jpg
A DV-BD606 megfelel a BonusView (BD-Profil ver.1.1) követelményeinek, vagyis képes kép a képben megjeleníteni, illetve megszólaltatni a kommentársávokat tartalmazó lemezek tartalmait, melyek az előlapi nyílásba helyezett SD memóriakártyán tarolhatóak is. Maga a készülék a BD-Video és az írható BD-R, BD-RE (BDMV formátumú) változatai mellett lejátssza a DVD-Video, DVD-R/RW, DVD+R/RW, Audio CD, CD-R/RW és DTS-CD lemezeket illetve lemezformátumokat, valamint a lemezekre írt DivX, MP3, JPEG állományokat (utóbbi kettőt az SD memóriakártyáról is).

A Blu-ray lemezek nagyfelbontású lejátszásánál természetesen a 1080/24p formátumú jelet is kiad a készülék, és arra is képes, hogy a szabványfelbontású DVD-k képét akár 1080p jellé konvertálja az 1.3-as verziójú HDMI kimeneten. Az utóbbi egyébként kezeli a nagyobb színfelbontású „Deep Colour” jeleket is.

A Blu-ray lemezek új sokcsatornás nagyfelbontású hangformátumait viszont nem dekódolja a DV-BD606, a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS-HD hangsávok bitfolyamait vagy csak eredeti formájukban, vagy Dolby Digital illetve DTS formátumból sokcsatornás LPCM jellé alakítva adja ki HDMI kimenetén.

DV-BD606_csatik.jpg
A DV-BD606-nak a HDMI-CEC vezérlési protokollal kompatibilis HDMI kimeneten kívül csak egy komponens (YUV) és egy kompozit videokimenete, valamint egy-egy optikai és koaxiális digitális, valamint egy analóg sztereo audiokimenete van.

Kapcsolódó linkek:

Onkyo: három 2008-as közép- és felsőközép-kategóriájú AV vevőerősítő
Onkyo: a két 2008-as belépő AV vevőerősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .