Onkyo: a két 2008-as belépő AV vevőerősítő

1. Oldal

Az Onkyo két új belépő szintű AV vevőerősítője a TX-SR506 és TX-SR576 olyan tudást és lehetőségeket kínál a sokcsatornás házi-mozi és zenei hangvisszaadás szolgálatában, melyek eddig nem voltak jellemzőek erre az árkategóriára.
A TX-SR506 és TX-SR576 AV vevőerősítők kedvező áruk ellenére nagyon sokat tudnak. A két-két csatornát meghajtva 75 illetve 80 Watt (8Ω, 20Hz-20kHz, 0,08% THD) teljesítmény leadására képes hét végfokozat akár egy második zóna hangsugárzó párjának megszólaltatására vagy a front bal/jobb hangsugárzó pár kettős erősítésére (bi-amp) is konfigurálható.

TX-SR506.jpg
Mindkét vevőerősítőben 32-bites DSP végzi a 7.1-csatornás Dolby Digital EX, Dolby ProLogic IIx, DTS-ES (Discrete/Matrix), DTS Neo:6, DTS 96/24, surround processzálást, és az összes csatornában 24-bit/192 kHz-es D/A konverterek gondoskodnak a pontos hangvisszaadásról. A gyártó ezekbe a modellekben implementálja először új „Music Optimizer” szoftverét, mely az MP3 és AAC tömörített zeneforrások hangzását hivatott javítani.

TX-SR506_csatik.jpg
A nagyfelbontású képforrásokhoz – mint Blu-ray lejátszó, HD set-top box, vagy a legújabb játékkonzol – illeszkedve az erősítőkön megtalálható csatlakozókon keresztül az összes HD videojel formátum továbbítható. A TX-SR506 3 HDMI bemenetén át akár 1080p és Deep-Color™ színfelbontású digitális videojel is kapcsolható az egy kimenetre, de digitális audiojelet nem fogad, ezért azt külön csatlakozón keresztül fogad csak. A TX-SR576 1.2a verziójú HDMI bemeneteire viszont már egy kábelen érkezhet a digitális audio- és videojel, ráadásul ez már a Dolby Digital Plus nagyfelbontású digitális hangformátumú bitfolyam dekódolására is képes.

TX-SR576.jpg
Elsőként ezekben a modellekben találkozhatunk az Audyssey Dynamic EQ technológiával, mely frekvenciakorrekciót hajt végre alacsony hangerőn. Ugyancsak újdonság a Audyssey 2EQ automatikus hangsugárzó kalibráló és szobakorrekciós rendszer, mely a mellékelt mérőmikrofonnal a hallgatási tér három pontján képes analizálni és korrigálni a hangrendszer akusztikai kimeneti viselkedését. A vevőerősítő ilyenkor tesztjeleket küld mindegyik hangsugárzóhoz, s a mérőmikrofonnal érzékelt bejövő jelek alapján állítja be az egyes csatornák szintjét és késleltetését. A mozizás céljára szolgáló helyiség három különböző pozíciójában elvégezve a mérést, a vevőerősítő a hangsugárzókhoz és azok akusztikai környezetéhez is beállítható, amivel optimálisabb átvitel érhető el az egész szobában, mintha csak „legjobb hallgatási ponton” tennénk ezt meg.

TX-SR576_csatik.jpg
Azt nem tudni, hogy idehaza mikor és mennyiért kerül forgalomba a két belépőszintű Onkyo vevőerősítő, de az európai árak már ismertek: a TX-SR506 349 euro (kb. 92.000 Ft), a TX-SR576 429 euro (kb. 113.000 Ft)

Kapcsolódó link:

Onkyo: négy új THX minősítésű AV vevőerősítő még 2007-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .