BenQ W1200: egy másik 1080p DLP házi-mozi vetítő

1. Oldal

A BenQ W1200 teljes 1080p HD felbontású DLP házi-mozi vetítője egyebek mellett 5.000:1 kontrasztarányt, széles színskálát, interpolált képkockákkal egyenletesebbé tett mozgásmegjelenítést és SRS WOW HD™ hangélmény fokozást is kínál.
A BenQ W1200 nagyon hasonlít az ugyancsak újdonságnak számító W1100-as vetítőhöz, de annál némileg drágább lesz. Az európai piacokon 1.500 euro (kb. 400.000 Ft) fogyasztói áron forgalomba kerülő modell persze némileg többet is kínál olcsóbb testvérénél. A teljes 1080p HD felbontású DLP technológia feltehetően ugyanaz mindkettőben, de a „Normál” üzemmódban maximum 1.800 ANSI lumen fényáramot produkáló modell akár 5.000:1 (Full on/Full off) kontrasztarány elérését ígéri.

BenQ_W1200.jpg
A W1200 1,5-szeres nagyításátfogású, teljes HD felbontásra optimalizált optikája 12 lencsetagból áll, és tökéletes élességű, tisztaságú és színhelyességű képet garantál. A továbbfejlesztett hatszegmenses színkerék színszűrő bevonatának köszönhetően az NTSC színskála 85%-át képes előállítani. A 10 bites kép- és színfeldolgozása finom árnyalatokat biztosít, működik benne a BrilliantColor™ színprocesszor technológia, és 3D színhőmérséklet beállításra valamint válaszható gamma korrekcióra is van lehetőség. A jellemzően gyors mozgásokat tartalmazó sportműsorokés akciófilmek megjelenítésénél esetleges fellépő mozgáselmosódás és képremegés csökkentésére a W1200-ba beépítettek egy képkocka interpolációs technológiát, ami kiszámítja a képkockákon zajló mozgásváltozást, és meglévőek közé beilleszt egy interpolált képkockát. A modell az ISFccc kalibráció lehetőségét is biztosítja.

A vetítőnek két HDMI, komponens video, (YUV), S-Video, kompozit video, PC analóg RGB képjel bemenete, analóg sztereo hangjel bemenete (2xRCA, Jack), valamint PC monitor analóg RGB és audio Jack kimenete, továbbá RS232, USB vezérlő csatlakozója és egy 12V-os indítójel kimenete is van. A beépített 2x10W-os hangszórón megszólaló hangképet SRS WOW HD™ hangjavító eljárás szélesíti és gazdagítja tisztább magas hangokkal és mélyebb basszusokkal. Ez a vetítő is biztonságosan lehűti magát tápellátását nélkül is.

Kapcsolódó link:

BenQ W1100: új 1080p felbontású DLP házi-mozi vetítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .