MinDig TV: Nógrádban is javult a lefedettség

1. Oldal

A Karancs csúcsáról megkezdett digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) sugárzás a megye túlnyomó részén biztosítja a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatás vételét, s így a hálózat lakossági lefedettsége már több mint 95%.
Az Antenna Hungária Zrt. április 22-én sikerrel elindította a digitális földfelszíni televíziós sugárzást a nógrádi megyeszékhely mellett található Karancs hegy csúcsáról. A harmincadik adóállomás üzembe helyezésével a DVB-T hálózat lakossági lefedettsége meghaladta a 95 százalékot. A bővítés Nógrád megye túlnyomó részén biztosítja az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra szolgáltatások vételét, amelyek az 55-ös és 62-es csatornákon érhetőek el.

MinDigTV_Karancs_2011_apr.jpg
Az „A” jelű multiplex esetében 15,1 kW, a „C” jelű multiplex tekintetében pedig 17,4 kW maximális effektív kisugárzott teljesítménnyel működő új adó egyfrekvenciás SFN (Single Frequency Network) módban sugároz a három budapesti és a salgótarjáni adókkal, vagyis a frekvenciakészlet gazdaságos hasznosítása érdekében egy-egy műsorcsomag azonos frekvencián (746 MHz és 802 MHz) érhető el.

A digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vétele iránt érdeklődők további tájékozódását szolgálja a www.mindigtv.hu oldalon található lefedettségi adatbázis és a nagyítható lefedettségi térkép.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: az Antenna Hungárián nem múlna a digitális átállás
MinDig TV: teljesítményemelés a budapesti sugárzásban
Digitális átállás csak 2015-ben?
MinDig TV: decembertől szinte az egész országban HBO-val
MinDig TV: már a Hármashatár-hegyről is sugározva
MinDig TV Extra: előfizetéses DVB-T szolgáltatás indul

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .