B&W 600-as sorozat: több technológia, jobb teljesítmény, több érték a pénzért.

1. Oldal

A Bowers & Wilkins (B&W) a díjnyertes 800-as sorozat technológiáinak felhasználásával újratervezte és tökéletesítette egyik legsikeresebb hangsugárzó sorozatát, a 600-ast. Ezen az árszinten, ilyen minőségi hangreprodukálás eddig nem volt elérhető.


600-as_drivers_200px.JPGAz új 600-as sorozat minden részegységét újratervezték és finomították, a legjelentősebb technológiai előrelépés azonban a nagyfrekvenciás sugárzót érintette. A vékonyodó csőbe szerelt Nautilus alumínium dóm sugárzó neodímium mágnese növeli az érzékenységet, a rézbevonatú pólussaru kiterjeszti a frekvencia-átvitelt, a szögletes keresztmetszetű huzalból készült lengőtekercs csökkenti annak tömegét, és az új befoglaló anyag alacsonyabb alap rezonanciafrekvenciát eredményez. A B&W ilyen korszerű technológiát még nem kínált belépőszintű termékkategóriában, és ilyen egyenletes, részletező és tiszta nagyfrekvenciákat ritkán hallani ebbe az árkategóriában tartozó hangsugárzókból.

A széria mély/közép és FST közép-hangszórói nyitottabb öntvénykosárral rendelkeznek, az új tervezésű rögzített fáziskúp minimalizálja a légzajt, az új gumiperem egyenletesebbé teszi a középtartományt, és a rézbevonatú pólussaru javítja az integrációt nagyfrekvenciás sugárzóval. Ezek a fejlesztések és a B&W megújított szövött kevlár membrán technológiája – csakúgy, mint az új 600-as sorozat nagyfrekvenciás sugárzója – olyan hangszórókat eredményeznek, melyek új szabványt állítanak fel a belépőszintű termékek kategóriájában.


Az új 600-as széria keresztváltó áramkörei mind „füllel hangolt”, minimális meredekségű elsőfokú kapcsolások, melyek a hangszórók rendkívül nagy sávszélességét és lineáris átvitelét teszik lehetővé.

600-as sorozat_600px.JPG
A B&W ipari formatervezői az új 600-as sorozatnál a kellemes tapintásra és a stílusos megjelenésre alapuló esztétikai megoldásokat választottak. A hangszóróházakat, és rögzítéseiket rejtő formázott, lágy tapintású előlap divatos – wenge, fekete kőris, világos tölgy és vörös cseresznye – bevonatokkal kombinált. Az új gyémánttal vágott B&W logó a nagyfrekvenciás sugárzó szálra húzott alumínium előlapján igazi ékszerdobozzá teszi a hangsugárzókat.

Az új 600-as sorozat állványra, polcra és falra helyezhető hangsugárzói a 6863382 és a 6853383. A torony felépítésű modellek a 6843384 és a 6833385. A center hangsugárzók a HTM623386 és a HTM613387. (A típusszámokra klikkelve letöltődő adatlapról minden műszaki tulajdonságuk megtudható.)

Az új 600-as széria mélynyomói az ASW6083388, ASW6103389 és a legnagyobb teljesítményű ASW610XP3390. Az eredetileg a PV13311 mélynyomó fejlesztésénél kidolgozott hangszóró- és az erősítőtervezési technikákat alkalmazva az új 600-as sorozat mélynyomói a kompakt méret és az basszusfrekvenciák lesugárzási képességének különösen jó kombinációját nyújtják. A 600-as széria mélynyomói minden bemenettel és szabályzással rendelkeznek, hogy hatékonyan lehessen azokat integrálni mind házi-mozi mind szokványos sztereó rendszerekbe. A gyártó ígérete szerint bármely alkalmazásban gyors, kiterjedt és osztályelső alacsony-frekvenciás teljesítményt nyújtanak.

A sorozatot házi-mozi alkalmazásokhoz az az új DS3 dipólus/monopólus hátsó csatornák hangjának visszaadására szolgáló hangsugárzó egészíti ki, amely egy 130 mm-es kevlár mély/közép hangszórót és egy 25 mm-es alumínium dóm nagyfrekvenciás sugárzót foglal magában. Ezekhez társul két 80 mm-es közép/magas hangszóró melyekkel a sokoldalúan használható doboz, dipólus és monopólus üzemmódokban is működhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .