Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya

1. Oldal

Miután a Panasonic DMP-BD10A Blu-ray lejátszója az USA-ban az 599 dolláros áron kerül piacra, a Toshiba is enged 100 dollárt a HD-A2 belépő HD DVD lejátszója árából, azt így már 299 dollárért kínálják.
Miután a Sony bejelentette, hogy a nyáron piacra hozza az eddigi legkedvezőbb áru, 599 dolláros (kb. 111.000 Ft) BDP-S300 Blu-ray asztali lejátszóját, május végétől, június elejétől a Panasonic DMP-BD10A már meg is vásárolható majd ugyanezért az összegért a Best Buy üzleteiben. Az új lejátszóhoz ráadásul mindjárt adnak egy öt Blu-ray műsoros lemezből álló kollekciót is kb. 130 dollár (kb. 24.000 Ft) értékben.

Panasonic DMP-BD10A
Panasonic DMP-BD10A


A Toshiba azonnal reagálva, május 20-tól 100 dollárral 299 USD-re (kb. 55.000 Ft) csökkentette a belépőszintű HD-A2 HD DVD lejátszó árát. Június 10. és 16. között pedig azok is megkapják a 100 dollár engedményt, akik bármelyik Toshiba HD DVD lejátszót megveszik. Július 31-ig pedig a Toshiba lejátszók vásárlói ugyancsak kapnak ajándékba öt HD DVD filmet.

A HD DVD formátum támogatói ugyanakkor egy agresszív, több millió dolláros marketing kampányba fogtak, melynek keretén belül a formátumot népszerűsítő filmelőzeteseket mutatnak be a nyár legnagyobb, kasszasikernek ígérkező filmek mozielőadásai előtt. A hirdetési kampány négy hétig tart majd, és a HD DVD minőségét és értékeit, valamint a formátum interaktív lehetőségeit és filmkínálatát bemutató mozireklám az USA 932 mozijában lesz látható, s várhatóan 30 millióan látják majd.

Toshiba HD-E1
Toshiba HD-E1


A nálunk is rövidesen kapható Panasonic DMP-BD10A hivatalos forgalmazó által ajánlott ára 279.900 Ft lesz. A Toshiba alaplejátszójának európai változata a HD-E1 pedig 89.000 és 179.990 Ft közötti áron kapható (az utóbbi elég nevetséges módon a Toshiba hazai hivatalos forgalmazója egyetlen üzletének weboldalán szerepel ennyiért).

Kapcsolódó linkek:

Panasonic DMP-BD10 Blu-ray lejátszó: kedvezőbb ár és firmware frissítés
Több mint 100.000 eladott asztali HD DVD lejátszó Észak-Amerikában
A Blu-ray és HD DVD lejátszók árcsökkenése a DVD-két követi
Több lehetőséget kínáló Blu-ray lejátszók novembertől
Toshiba: hivatalosan is csökkennek a HD DVD lejátszók árai
Sony: bejelentés egy új, olcsóbb Blu-ray lejátszóról
Panasonic: új DMP-BD10A Blu-ray Disc lejátszó májusban
Panasonic DMP-BD10: első randevú egy Blu-ray lejátszóval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .