CES: A BenQ is bővíti házi-mozi projektor választékát (frissítés)

1. Oldal

A Las Vegasban lezajlótt CES (Consumer Electronics Show) szórakoztatóelektronikai kiállításon két új BenQ házi-mozi vetítőt mutattak be.
A két új BenQ házi-mozi projektor csakúgy, mint a jelenlegi modellek a PE51202194, a PE78001733, a PE8700303, is a DLP képmodulátor technológia 1-csipes változatát alkalmazzák. Mindkét vetítőben a Texas Instruments HD2+ DMD áramköri készlete működik.

Az új vetítők további újdonsága a BenQ által Senseye névre keresztelt digitális képjavító technológiai, mely a hivatalos sajtóközlemény szerint: „automatikusan és dinamikusan javítja a képminőséget, szabályozza a fényerőt és a sötét szinteket, színleképzési eljárásokat valósít meg és csökkenti az élek fogazottságát a képen. A Senseye a kontraszt-, szín- és képélesség beállításokat is igazítja, s így jelentősen javítja a képek és az olyan grafikaigényes alkalmazások megjelenését, mint a játékok, a digitális fotók, a szórakoztató és professzionális multimédia prezentációk”.


A két vetítő közül a középkategóriát képviseli a PE7700, mely 1280×720 pixel felbontással, 1000 ANSI lumenes fényerővel és 2500:1 (Full On/Off) kontrasztaránnyal rendelkezik. Hatszegmenses színtárcsájával 16,7 millió színt és színárnyalatot képes megjeleníteni. A 2,5 méteres átlójú képet már 3 méterről képes kivetíteni. A PE7700-on találunk 5db BNC-t komponens/RGBHV, 3db RCA-t komponens, RCA-t kompozit, Hosiden-t S-Video analóg videojelek számára és HDMI (HDCP-vel) digitális videojelhez. A vetítő javasolt ára a tengerentúlon 3.300 USD lesz, hozzánk márciusra érkezhetnek meg az első darabok.

PE8720.jpg
A BenQ PE8720 lesz a cég csúcskategóriás házi-mozi vetítője, és ezt jelzi a várható 11.000 USD-s javasolt ár is. Ebbe a projektorba – ha igaz – már a DarkChip3 DMD képmodulátor kerül és 8 szegmenses színtárcsa pörög majd benne. Kiemelkedő, 5500:1 (Full On/Off) kontrasztarányát a vetítő az úgynevezett C.A.T. (Contrast Adjusment Technology) technológiának köszönheti, ami a CES-ről érkező helyszíni beszámolók szerint, egy a BenQ által kitalált vezérelt írisz. A vetítőben Faroudja progresszív képfrissétesre alakító áramköröket, valamint zárt, fényveszteségtől és fényudvar hatástól mentes Cosina lencsét alkalmaznak. A BenQ PE8720 a hazai forgalmazó szerint talán már áprilistól nálunk is kapható lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .