A Sony bízik SXRD technológiájában

1. Oldal

A Sony abban bízik, hogy a maga által kifejlesztett SXRD mikro-display technológia, hasonló sikert hoz majd a hátulról vetítős (vagy másként projektoros) TV-ben, mint annakidején a Trinitron technológia a képcsöves készülékekben.
A Sony meggyőződése, hogy a LCOS körébe tartozó SXRD (Silicon Crystal Reflective Display) technológiáját a vásárlók jobbnak ítélik majd, mint a Texas Instruments jelenleg piacvezető DLP képmodulátorát, és a számos más gyártó nevével fémjelzett LCD technológiát.

Mike Fidler a cég alelnöke és otthoni elektronikai divíziójának feje szerint: „A HD (nagyfelbontás) teljességében csak az SXRD jóvoltából válik élvezhetővé. Hisszük, hogy az SXRD lesz a 21. század Trinitron-ja.

Sony_QUALIA_SXRD_TV.jpg
Az SXRD technológia lassan két éve mutatkozott be a csúcskategóriás Qualia márkajelzésű készülékekben. (Lásd a Qualia-004 vetítőről is szóló, A nagyágyúk című cikkünket!) A következő hónapokban a Sony az Egyesült Államokban megkezdi a technológiát alkalmazó, 178 cm képátlójú, 1080 soros felbontású XBR Grand Wega hátulról vetítős TV-k forgalmazását, és aztán folyamatosan építi be az SXRD mikro-display képmodulátorokat az alacsonyabb árkategóriájú modellekbe.

A Sony hisz abban is, hogy a technológia a drágább nagyméretű plazma és LCD síkképernyők kiváltására is alkalmas, bár az utóbbiakat nem kívánja teljesen elfelejteni, ezt jelzi, hogy a cég a Samsung-al közösen a közeljövőben fejezi be egy dél-koreai LCD paneleket gyártó üzem beruházását.

Az SXRD elismert márkanévvé válása lehetővé tenné a Sony számára, hogy valami olyasmit kínáljon, amivel jelenleg kevés versenytársa rendelkezik, és kétségtelen előnyre tehet szert velük szemben. Az Intel LCOS chipek gyártására vonatkozó terveit feladva, a Philips pedig az ilyen TV-k előállítását beszüntetve jelenleg a jelentősebb szórakoztatóelektronikai márkák közül már csak a JVC tervezi hasonló DILA technológiájú TV-k forgalomba hozatalát. A Sony ráadásul ezzel a technológiával csökkenthetné külső beszállítóktól való függését is, mivel hátulról vetítős TV-inek szívét saját maga állítja elő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .