Cinera: az egyszemélyes IMAX moziélményt ígérő fejkészlet

1. Oldal

A tőke- és megrendelésgyűjtést a Kickstarter-en szervezik a Cinera fejkészlethez, ami széles látószögű, nagy felbontású akár 3D képével és kényelmi kiegészítő állványával egy egyszemélyes moziélmény megteremtésére tervezett virtuális valóság eszköz.


Ha valakinek nincs lehetősége nagy képet vetíteni, de még egy nagyképernyős TV-t sem tud elhelyezni, a hangrendszer felállítása is problematikus, ugyanakkor egyedülálló, vagy nem kell feltétlenül a párjával kommunikálnia, ha filmet vagy meccset nézne, esetleg játszana, annak való a Cinera fejkészlet, ami az IMAX magával ragadó moziélményét ígéri kiváló hanggal és az otthoni kanapé kényelmével.

CINERA.jpg
A Kickstarter-en futó projekt elsőre talán kényelmetlennek és nem éppen praktikusnak tűnik, de a műszaki részleteket, megoldásokat és lehetőségeket nézve érdekes terméket eredményezhet.

CINERA-1.jpg
A „könyvméretű” Cinera fejkészletbe a szem elé beépített két display egyenként 2.560 x 1.440 pixel felbontású, a látótérből 66 fokos szöget kitöltő képet jelenít meg, ami hatalmas, kellően részletgazdag és persze akár sztereoszkóp (3D) is lehet. A fejkészlet HDMI bemenetén át vagy a beépített Android operációs rendszer alatt futó alkalmazásokkal elért streaming szolgáltatásokról (Netflix, YouTube, HULU, Amazon Video), vagy USB meghajtóról illetve Micro SD kártyáról látható el tartalmakkal. Még mozgásérzékelő giroszkópokat is építenek bele, de virtuálisvalóság felhasználásáról nem tudni.

CINERA-2.jpg
Hogy a Cinera fejkészletet ne kelljen a nyak izmait terhelve órákon át a fejen hordani, kínálnak hozzá egy úgynevezett „terhelésmentes kart”, ami csuklói segítségével a felhasználó szeme elé hajthatja és megtartja ott a készüléket.

A Cinera 449 $ (kb. 116.000 Ft) áron már meg is rendelhető, ami 42%-kal kevesebb, mint amennyiért majd a fejkészlet kapható lesz. Ha összejön a megcélzott finanszírozási összeg, akkor az első példányok novemberben kerülnek kiszállításra.

HTMLON
HTMLOFF

Kapcsolódó linkek:

DreamScreen: LED hangulatvilágítás bármilyen TV hátlapjára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .