DreamScreen: LED hangulatvilágítás bármilyen TV hátlapjára

1. Oldal

A közösségi finanszírozást gyűjtő DreamScreen technológiája hasonlóan működik, mint a Philips Ambilight, vagyis a tetszőleges TV hátáról a mögötte lévő falra világító LED-ek a képtartalmat követő színes fényglóriájával fokozzák a látott élményt.


Lassan tíz éve létezik a Philips Ambilight, ami a TV mögötti falat a képernyőn megjelenő színekkel harmonizáló színes fénnyel megvilágítva mintegy kiterjeszti a képen látottakat. Az ily módon a TV köré vetített színes fényglória a néző szemének fáradását is csökkenti. A Kickstarter révén közösségi finanszírozást gyűjtő DreamScreen projekt is ezt teszi, de napjaink bármelyik TV-jére utólag felszerelhető lehet.

DreamScreen.jpg
A DreamScreen bármely HDMI videojelforrással működik, amit egy „splitter” segítségével meg kell osztani, hogy ugyanaz a jel csatlakozzon mind a TV-re mind a LED fényforrásokat meghajtó adapterre.

A projekt mögött álló cég azt mondja, hogy a megoldás AV vevőerősítőkkel is együttműködik majd, de csak HDMI 1.4a kompatibilis, és nem tudni, hogy kezeli-e majd a legújabb 4K Ultra HD videojeleket is.

A DreamScreen a „Video” mód mellett „Music” módban a HDMI jellel továbbított zenére reagálva, azt vizualizálva vetít fényt, az „Ambient Light” módban pedig egy Android/iOS alkalmazással lehet beállítani a szobában a hangulatvilágítást.

A projekt sikeresen gyűjti a forrást, és az ígéret szerint az idén júniusban már szállítják is a 125 $ (kb. 35.000 Ft) áron előrendelhető adaptert.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Philips: új síkpaneles TV-k innovatív technológiákkal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .