Disney+: jön a GroupWatch funkció

A Disney+ új GroupWatch funkciójával maximum hét barát vagy családtag közösen nézheti a filmeket és műsorokat, még ha nincsenek is együtt.


A Disney legfrisseb bejelentése szerint, a  Disney+ a közös filmnézés élményét szándékszik megteremteni a GroupWatch funkcióval, ami a benne résztvevő maximum hét aktív előfizetéssel rendelkező számára teszi lehetővé, hogy együtt, szinkronban nézhessék ugyanazt a tartalmat tévén, mobilkészüléken és webböngészőn.

Jerrell B Jimerson, a Disney+ termékmenedzsment alelnöke szerint: „A történetmesélés akkor válik élővé, ha megoszthatjuk és együtt élvezhetjük azt másokkal, és most mikor sokan még mindig el vannak választva barátaiktól és a családjuktól a GroupWatch kínál módot, hogy biztonságosan csatlakozzunk virtuálisan együtt nézve kedvenc Disney+ sztorijainkat a legkedveltebb emberekkel a nappalink kényelméből.”

A GroupWatch  a fenti képen látható új gomb megnyomásával aktiválható, ami csak a mobilalkalmazásokban és az internetes böngészőkben jelenik meg, de lehetővé teszi a tartalmat TV-n nézők meghívását is. A gomb megnyomására egy link jelenik meg, amivel maximum hat további Disney+ előfizető hívható meg.

Ha valaki megállítja vagy visszatekeri a nézett tartalmat, akkor a lejátszás szinkron módon viselkedik az összes résztvevő képernyőjén. Minden résztvevő valós időben reagálhat a hat tipikus emojival, de csevegési funkció nincs.

Nem a Disney+ kínál elsőként közös filmnézés élményét nyújtó megoldást. Nemrégiben az Amazon Prime Video vezette be hasonló watch party funkcióját.

A GroupWatch funkció most még csak Ausztráliában, Kanadában, Új-Zélandon és az USA-ban működik, de később az ősz során az európai Disney+ szolgáltatáson is működni fog.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .