Displace TV: a „valóban vezeték-nélküli” 4K OLED TV

Az amerikai Displace a CES 2023 kiállításon mutatja be a „világ első valóban vezeték-nélküli TV-jét”, ami újratölthető akkumulátorokkal működik.


A Displace beharangozó weboldala szerint: „2023 január 5-én a TV, ahogy ismerjük, örökre megváltozik”. A szerénytelennek nem mondható megállapítás, miszerint a „Displace eléri a lehetetlent” egy olyan 139 centis (55 hüvelykes) 4K OLED TV-re utal, aminek tömege 9 kg (20 font) alatt van, és nincsenek a külvilággal összekötő vezetékei vagy csatlakozói. Tápellátásáról szabadalmaztatott akkumulátorok (talán négy is) gondoskodnak, melyeket működés közben lehet cserélni és aztán külön tölteni. Az akkumulátor állítólag egy teljes hónapig bírják, átlagos napi 6 órás használat mellett.

Displace_vezeték-nélküli TV

Az idén alapított Displace nevű cég által készített vezeték-nélküli „Displace TV” egy kamerán keresztül kézmozdulatokkal vezérelhető, de emellett érintéssel és beszédhanggal is. Szükség van még egy az elektromos táphálózathoz csatlakozó vezeték-nélküli alapegységre, amit AMD CPU és Nvidia GPU hajt, és Wi-Fi 6E kompatibilis. Ez a hardver meglehetősen költségesnek tűnik a legtöbb jelenlegi TV-ben található olcsó ARM alapú MediaTek rendszerchipekhez (SoC) képest. Azt a cég nem közölte, hogy melyik TV platformot használja majd video streaming szolgáltatások eléréséhez.

Akik arra vágynak, azok több Displace TV-ből nagyobb képernyőt állíthatnak össze, „például négy TV egy 110″-est (279 centis) alkot”. Azt a cég még nem közölte, hogy milyen széles rés látható a szomszédos képernyők között.

A megjelent sajtóközleményben Balaji Krishnan, a Displace alapítója és vezérigazgatója azt mondja: „A Displace hardver- és szoftvertechnológiáival, valamint felhasználói kezelőfelületével teljesen újragondolja a televíziót, ami nemcsak azt változtatja meg, ahogy az emberek a szórakozást élvezik otthonukban, de az egész televíziós iparágat is előreviszi. Az általunk elképzelt világban a falakon több képernyő is fontos értéket juttat el a fogyasztóknak, bárhol is legyenek otthonukban. Ennek a víziónak az eléréséhez fontos a televíziózás újratervezése azáltal, hogy kiküszöbölünk minden általános frusztrációt, és rendkívül egyszerűvé tesszük a televíziók rögzítését az otthonok bármely felületén. Ennek a víziónak a megvalósításával a Displace gyakorlatilag a következő számítástechnikai platformot hozza létre, a lehetséges alkalmazások pedig határtalanok.”

A Displace TV kezdetben az USA-ban lesz kapható.

Displace_vezeték-nélküli TV jellemzők

A Displace TV jellemzői és műszaki adatai:
 • Valóban vezeték-nélküli TV: a Displace TV-nek nincsenek vezetékei és csatlakozói. A hosszú élettartamú újratölthető akkumulátorok a Displace szabadalmaztatott, üzem közben cserélhető akkumulátorrendszerét alkalmazzák.
 • Egyszerűen ragaszd a TV-t bármely falra: a szuperkönnyű, 55 hüvelykes (139 centis) 4K Displace TV szabadalmaztatott aktív-hurok vákuumtechnológiát használ – nincs szükség falra-szerelésre.
 • Hozz létre bármekkora TV-t: kapcsolj össze több 55″-os 4K Displace TV-t a tetszőleges méretű TV létrehozásához – például négy TV-t összerakva egy 110″-es, 8K (a közleményben szereplő 16K nyilvánvaló hiba) felbontású TV alkotható.
 • Kezeld kézmozdulatokkal – nincs többé távirányító! A felhasználók egyszerűen böngészhetnek és játszhatnak le tartalmat a Displace TV-n a kezüket használva, az érintő és hanginterfész mellett. A felhasználók tenyerükkel egyszerűen megnyomva lejátszhatnak; a nagyításhoz vagy kicsinyítéshez csippentve; vagy a TV-n látható tartalmat szó szerint kezüket kinyújtva és megragadva, azt átdobhatják egy másik otthoni Displace TV-re. A szabadalmaztatott számítógépes látástechnológiának köszönhetően, mikor a felhasználó a szobák között mozog a tartalom varázslatos módon az egyik Displace TV-ről a másikra kerül.
 • A doboz tartalma:
 • 55″-os 4K vezeték-nélküli Displace TV (egy, kettő vagy négy tévé, megvásárolt csomagtól függően)
 • Akkumulátortöltő egység
 • Egy alapegység
 • Méretek:
 • 48,2″ (122,4 cm) széles x 27,5″ (69,9 cm) magas és 1,2″ (3 cm) vastag
 • Hardver specifikáció:
 • Displace TV: 55″ OLED panel, 4K kamera, Wi-Fi 6E
 • Alapegység: AMD CPU, NVidia GPU, Wi-Fi 6E
 • Akkumulátorok: négy újratölthető akkumulátor TV-nként és akkumulátortöltő egységenként
 • Akkumulátor-élettartam: egy hónapos teljes akkumulátor-élettartam minden Displace TV-hez, átlagos napi hatórás használat alapján; Az akkumulátorok egyenként tölthetők, miközben a TV teljesen működőképes marad.
 • Hol vásárolható: Displace TV weboldal
 • Induló piac: USA

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .