DLNA: előrelépés a kereskedelmi célú videók lejátszásában

1. Oldal

A Digital Living Network Alliance előmozdítandó az egyre terjedő nagy értékű, prémium online kereskedelmi videotartalmak otthoni hálózaton keresztüli minősített eszközökön történő lejátszását új „Együttműködési Útmutatót” adott ki.
dlna.jpg

A Digital Living Network Alliance (DLNA) iparági szövetség a héten Londonban zajló Connected Home Global Summit 2011 rendezvényre időzítetve jelentette be az új szabványt, amely a prémium kereskedelmi tartalmak, köztük filmek és hálózati televíziós műsorok otthoni egyszerűbb elérésének egyre növekvő igényének kielégítését célozza. A globális kábeles, műholdas és telekommunikációs szolgáltatókkal közösen kifejlesztett „Együttműködési Útmutató” (Interoperability Guidelines) a DTCP-IP Protected Streaming védett bitfolyam-továbbítási protokollt hasznosítja, hogy könnyen elérhetővé tegye a szolgáltatók tartalmait olyan DLNA minősített készülékeken való lejátszásra, mint digitális televíziók, Blu-ray lejátszók, játékkonzolok és set-top box-ok.


Nidhish Parikh a DLNA elnöke azt mondta a közös fejlesztésről: „A Szövetség tartalomtároláshoz és lejátszáshoz kapcsolódó gazdag technológia tárházára építve együtt mozdítjuk előre a digitális tartalomterjesztést az otthonok számára. Az Együttműködési Útmutató megjelentetése az első lépés a következő évben a DLNA számára kulcsfontosságú globális stratégiai cél felé.”

A nagy értékű, prémium kereskedelmi tartalmak otthoni hálózaton keresztüli lejátszására vonatkozó „Együttműködési Útmutató” tehát már most elérhető. Az ezen irányelveknek megfelelő terméktanúsítás még ebben az évben megkezdődik.

Kapcsolódó link:

DLNA hogy mindent összeköthessünk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .