Dolby: megújult PC megjelölési program

1. Oldal

A Dolby Laboratories a múlthéten jelentette be négyéves PC Entertainment Experience (PC szórakoztató élmény) elnevezésű licencprogramjának felfrissített változatát.
A Dolby Laboratories PC forgalmazókkal, hardver gyártókkal és szoftvercégekkel együttműködve tanúsító védjeggyel lát el berendezéseket és szoftvereket, és fontos hangtechnológiai lehetőségeket nyújt a PC hardver/szoftver összeállítások hangja számára. Így ma már a licencprogram részeként számos PC-n, notebookon és hangkártyán jelenik meg a Dolby logó.

dolby-logos.jpgA program bejelentett frissítése két részből áll. A már eddig is létező „Dolby Sound Room” megjelölés második generációja bővítet lehetőségeket kínál. Ez a két-hangsugárzós és fejhallgatós összeállításokat érinti, és tartalmaz egy új „Sound Space Expander” a hangteret kiszélesítő technológiát, egy „Natural Bass” eljárást, mely pszicho-akusztikai módszerrel javítja a mélyhangátvitelt, valamint Dolby Headphone virtuális surround térhangzás keltést.


Megújul a PC Entertainment ExperienceDolby Home Theater” megjelölés tartalma is, mely tartalmazza mindazokat a tulajdonságokat, melyeket a „Dolby Sound Room” kínál, plusz Dolby Pro Logic IIx dekódolást is kínál, mely 7.1-, 6.1-, vagy 5.1-csatornás hangot állít elő egy kétcsatornás forrásjelből. A megjelölést viselő készülék a Dolby Digital Live funkciót is támogatja, amely bármely PC-ről vagy játékkonzolról származó analóg audiojelet Dolby Digital jellé konvertál, mely aztán csatlakoztatható egy Dolby Digital dekódolóval rendelkező házi-mozi rendszerhez.

Végül de nem utolsósorban, a Dolby kifejlesztett egy vezérlőközpont alkalmazást, mely az említett lehetőségek vezérlését biztosítja a megfelelő megjelölésű hardvereket vásárló felhasználók számára. Ez az egyszerű alkalmazás például lehetővé teszi a basszus javítás mennyiségének vagy a hangtér kiszélesítésének beállítását.

Mindezek mostantól elérhetőek a Dolby PC hardver- és alkatrészgyártó partnerei számára, és a másodikgenerációs „Dolby Sound Room” és „Dolby Home Theater” rendszerek az elkövetkező hónapokban már kaphatóak is lesznek.

Kapcsolódó link:

CeBIT 2005: Dolby hang PC-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .