HaziMozi

Dolby Vision: Lionsgate Ultra HD Blu-ray lemezen júniusban

1. Oldal

A Lionsgate első Dolby Vision formátumú Ultra HD Blu-ray filmje a Power Rangers (2017) lesz, ami a stúdió megerősítése szerint 2017. június 27-én jelenik meg.


Elsőként Dolby Vision HDR formátummal Ultra HD Blu-Ray lemezen a Universal Gru és Gru 2 című filmjei jelennek meg. Friss hír, hogy a júliusban a Sony Pictures is kiad egy Ultra HD Blu-ray lemezt Dolby Vision képminőségben. Most pedig már az is tudható, hogy a Lionsgate is csatlakozik a felsoroltakhoz.

Lionsgate_Power_Rangers_Dolby Vision_Ulktra_HD_Blu-ray.jpg
A Power Rangers szuperhősös mozija lesz stúdió első Ultra HD Blu-ray lemeze, melyen a Dolby Vision HDR képet Dolby Atmos objektumalapú hang kíséri. A június 27-től kapható lemez már előrendelhető az amazon.com weboldalán

Még a CES 2017 alkalmával jelentette be a Dolby, hogy a Lionsgate, a Universal és a Warner Bros „2017 elején” megjelentetik első Dolby Vision formátumú Ultra HD Blu-ray filmjeiket. Most már csak az utóbbiról nem tudni, mikor teljesíti ígéretét.

Fontos tudni, hogy a Dolby Vision formátum további rétegként kerül implementálásra az Ultra HD Blu-ray lemezen. Ez azt jelenti, hogy a kötelezően előírt HDR10 változat is megtalálható a korongon, amit bármelyik Ultra HD Blu-ray lejátszó képes lejátszani.

A hét nagy hollywoodi filmstúdió közül már csak a 21st Century Fox és a Paramount nem kötelezte el magát a Dolby Vision formátum Ultra HD Blu-ray lemezen való alkalmazása mellett, a Disney/Pixar pedig még egy filmjét sem jelentette meg Ultra HD Blu-ray lemezen.

Kapcsolódó linkek:

Dolby Vision: Sony Pictures Ultra HD Blu-ray lemezen júliusban
Dolby Vision: először Ultra HD Blu-ray filmeken
Dolby Vision: szoftveresen is feldolgozható lesz a HDR formátum
LG UP970: Ultra HD Blu-ray lejátszó Dolby Vision támogatással
Sony: a 2017-es 4K HDR LCD TV kínálatról (Frissítve)
Sony BRAVIA A1: OLED TV hangkeltő képernyővel
LG: az új OLED TV-k között ott a falra tervezett W széria is
LG: a 2017-es SUPER UHD TV-k több HDR formátummal
Dolby Vision: 5 TV gyártó, 6 stúdió partner és 100-nál több film
Chromecast Ultra: eszköz 4K, HDR és Dolby Vision támogatással
Oppo UDP-203: új rendszerchipre épülő Ultra HD Blu-ray lejátszó
Ultra HD Blu-ray: először Dolby Vision formátummal 2017-ben?
Exit mobile version