Sony BRAVIA A1: OLED TV hangkeltő képernyővel

1. Oldal

A Sony a CES 2017-en mutatta be új BRAVIA A1: OLED TV-jét, mely 140, 164 és 195 centis (55. 65 és 77 inch) képméretben lesz kapható, Dolby Vision HDR támogatással, Android TV platformmal és egy hangrendszerrel, melyben a rezgő képernyő kelti a hangot.


Az előzetes híreszteléseknek megfelelően a Sony bemutatta első igazi OLED TV-jét, a Sony BRAVIA A1-et, ami kellemes meglepetésre a Dolby és a Sony közötti kapcsolat kezdetét is jelzi. Az új TV-k ugyanis a nagy dinamikatartományú HDR formátumok között a Dolby Vision-t is támogatják.

Sony A1 OLED TV-1.jpg
A múlt évvégén piacra vitt új csúcskategóriás ZD9 LCD TV-k precíziós LED háttérvilágítása kiváló képet nyújt, de a Sony elismerni, hogy az OLED új szintre emeli az élményt.

Az A1 OLED TV-k ZD9-ben már alkalmazott „X1 Extreme” képfeldolgozó processzora és annak technológiái most a Sony OLED HDR képminőségét tökéletesítik.

Sony A1 OLED-2.jpg
Az A1 OLED TV-hez a Sony egy teljesen új „Acoustic Surface” elnevezésű hangrendszert fejlesztett ki. Mivel a Sony nem először alakít hangsugárzóvá alkalmas vékony síkfelületeket és az OLED képernyő is ilyen, adódott a lehetőség. Az OLED TV hátlapjára szerelt dinamikus átalakítókkal rezgésre kényszerített képernyő membránként viselkedve sugározza le a hangot, ami így közvetlenül a képből szólal meg. A rendszert külön mélynyomó egészíti ki.

Sony A1 OLED-3.jpg
A Sony két éve használja készülékeiben a Google Android TV platformját és ezt építi be az A1 OLED TV-kbe is, a Chromecast támogatást is beleértve. A Google Play áruházról ezernyi alkalmazás és játék tölthető le. Az új TV-k valamikor idén megkapják majd az Android TV 7.0-ás verzióját.

A Sony BRAVIA A1 OLED TV-k tavasszal lesznek kaphatóak, de áruk még nem ismert.

A Sony BRAVIA A1 OLED főbb jellemzői:

• OLED képernyő: 8 millió fénykibocsátó képpont, gazdag vizuális élményt kínáló mély feketével, autentikus színekkel, elmosódásmentes képpel és széles nézési szöggel.
• Acoustic Surface technológia: közvetlenül a teljes rezgő képernyőből megszólaló, a képpel összetartozó hang.
• X1 Extreme 4K HDR processzor: objektumalapú HDR remaster, Super Bit Mapping 4K HDR és kettős adatbázis feldolgozás technológiák által biztosított tökéletes 4K HDR vizuális élmény.
• TRILUMINOS Display: élénk, kiterjesztett színek, tovább javított színhelyesség.
• 4K X-Reality PRO: a Sony reality creation adatbázisának egyedülálló algoritmusával megkapó részleteket állít elő bármely tartalomhoz, legyen az TV adás, DVD, Blu-ray Disc, internetes videó és digitális fénykép.
• Élenjáró design: az Acoustic Surface technológia a szokványos hangszórók elhagyásával élenjáró designt kölcsönöz az A1 szériának, egyedi a figyelmet a képre összpontosító állványnélküli formát eredményezve.
• Android TV: filmek, zenék, fotók, játékok, keresés, alkalmazások és egyebek világát tárja fel. Tartalmat kereshet, kérdést tehet fel és a TV-t vezérelheti a Voice Search, a beépített Chrome-Cast tartalmat küldhet a TV-re okostelefonról vagy táblagépről. A Google Play elérésével mindaz a TV-n is élvezhető, ami okostelefonon vagy táblagépen is.
• A Content Bar felhasználói kezelőfelületen kényelmesen böngészhető a tartalom gyorsan és intuitívan, nem zavarva a TV nézését.
• HDR kompatibilitás az új fényesebb, kontrasztosabb és színesebb képet nyújtó videoszabvány jeleinek fogadására és feldolgozására internetes videoszolgáltatásokon, HDMI és USB bemeneteken át. Támogatott a Dolby Vision HDR formátum.

Kapcsolódó linkek:

Sony UBP-X800: a fogyasztóknak szánt Ultra HD Blu-ray lejátszó
Amazon Video: van már alkalmazás Sony Android TV-kre is
A Sony OLED TV-t mutat be a CES 2017 kiállításon
Sony BRAVIA Z: a tovább tökéletesített 4K HDR TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .