LG: a 2017-es SUPER UHD TV-k több HDR formátummal

1. Oldal

A CES 2017-et megelőzve az LG részleteket tett közzé idei új csúcskategóriás SJ9500, SJ8500 és SJ8000 LCD TV-iről, melyek „Nano Cell” technológiával jobb HDR és szélesebb színterű képet ígérnek, valamint webOS 3.5-re frissített platformot.


Az LG bejelentette új 2017-es SJ9500, SJ8500 és SJ8000 „SUPER UHD” LCD TV szériáit, amelyek más márkák csúcskategóriás LCD TV-ivel kelnek majd versenyre.

LG 2017 Super UHD_LCD_TV.jpg
Az LG új LCD TV-i úgymond „Nano Cell” technológiát alkalmaznak, ami úgy tűnik, hogy egyfajta megújult kvantumpötty technológia cég által kitalált marketing megnevezéssel. Ezzel növelhető a nézőszög, a reprodukált színtér és a képernyő csúcsfényessége.

A sajtóközlemény szerint: „A Nano Cell LCD képernyők technológiai előnyt kínálnak az egyenletes méretű, körülbelül egy nanométer átmérőjű részecskék alkalmazásával részletesebb, pontosabb színeket hozva létre, melyek más TV-knél nagyobb szögből is nézhetőek. Nagy-képernyős, nagy-felbontású TV-khez ideálisan, az LG SUPER UHD TV-k Nano Cell-el konzisztens színeket biztosítanak szélesebb nézőszögből gyakorlatilag színeltérés nélkül a képernyővel közvetlenül szembe ülő és az azt 60 fokos szögből nézők számára egyaránt”.

A TV-knek lesz egy úgynevezett „Technicolor Expert Mode” képmódja, amit a hollywoodi filmek színeinek kialakítássábn szakértő Technicolor együttműködésével optimalizáltak „a tartalom alkotók művészi szándékának pontos visszaadására” vagyis a pontos színreprodukcióra.

Az új LG Nano Cell TV-k javított „ULTRA Luminance” technológiával még fényesebb, élesebb képi kiemelésekre képesek és támogatják a Rec.2020 színtér-definíciót, de azt egyelőre nem tudni, hogy annak hány százalékát reprodukálják. Az új SUPER UHD TV-k „Active HDR és Dolby Vision” révén alkalmasak a fényesebb jeleneteket és több árnyalati részletet tartalmazó új generációs HDR tartalmak megjelenítésére. „Az Active HDR-el a TV képkockánként dogozhatja fel a HDR képet, és illeszti be a dinamikai adatokat oda, ahova szükséges.” Vagyis a TV-k a statikus és a dinamikus metaadatokat tartalmazó HDR tartalmakból is a legjobb képet állítják elő.

Az új TV-k támogatják a Dolby Vision, HDR10 mellett újdonságként a Hybrid Log Gamma (HLG) HDR formátumot is, és készek a Technicolor Advanced HDR-re is, mely utóbbihoz feltehetően egy későbbi firmware frissítésre lesz szükség. Ezeket egészíti ki az új „HDR Effect” funkció, ami a szabvány dinamikatartományú (SDR) tartalmak képkockáit analizálva bizonyos helyeken javítva azok fényességét, növelve a kontrasztarányt.

Ezzel együtt az LG némileg megújítja a webOS Smart TV platformját is, bár úgy tűnik ez nem olyan jelentős frissítés, mint a tavalyi webOS 3.0. A webOS 3.5 verzió újdonsága a továbbfejlesztett Magic Remote távirányítóval könnyebb kezelés és gyorsabb elérés, valamint egy új „Magic Link” funkció, ami új tartalmak keresését és a képernyőn megjelenő szereplőkkel kapcsolatos információk elérését teszi lehetővé egy gombnyomásra. Az új távirányító dedikált gombokat kínál a Netflix és az Amazon Video szolgáltatások elérésére.

LG 2017 Super UHD_LCD_TV-2.jpg
A csúcsmodell jellemzője a „lenyűgöző ultra vékony design az egyedi félhold alakú állvánnyal, ami a 140 centis (55 inches) SJ9500-nek – legvékonyabb pontján csak 6,9 mm vastag – a levegőben lebegés illúzióját nyújtja”.

Az új SUPER UHD TV-k áráról és elérhetőségéről egyelőre még nem közölt semmit az LG, mely néhány nap múlva bemutatja új OLED TV kínálatát is.

Kapcsolódó linkek:

Cicaharc az SUHD márkavédjegy körül a Samsung és az LG között
LG: a 2016-os SUPER UHD TV-k jellemzői
LG: HDR képes 4K SUPER UHD TV-k a CES 2016-on
LG webOS 3.0: bemutatkozik az új Smart TV platform a CES 2016-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .