Dolby Vision: Sony Pictures Ultra HD Blu-ray lemezen júliusban

1. Oldal

A CES 2017 kiállításon 3 filmstúdió Dolby Vision formátumú Ultra HD Blu-ray filmjeinek megjelenéséről szóltak a hírek, de ezek között nem szerepelt a Sony Pictures, mely most megerősítette, hogy júliusban kiadja első címét Dolby Vision HDR-el.


Az első két Dolby Vision Ultra HD Blu-ray lemez állítólag a Gru és Gru 2 lesz. Továbbra is várat viszont magára a Lionsgate és a Warner Bros, melyek a CES 2017 alkalmával ígérték meg, hogy „2017 elején” megjelentetik első Ultra HD Blu-Ray filmjeiket Dolby Vision HDR formátummal.

Dolby Vision Sony Resident Evil.jpg
A High-Def Digest cikke szerint a Sony Pictures negyedik hollywoodi stúdióként, viszont kiadja első Dolby Vision minőségű Ultra HD Blu-ray lemezét, a „Resident Evil: Vendetta” CGI alkotást, ami július 18-án jelenik majd meg Dolby Atmos hangsávval.

Fontos hangsúlyozni, hogy a Dolby Vision formátum további rétegként kerül implementálásra az Ultra HD Blu-ray lemezen. Ez azt jelenti, hogy a kötelezően előírt HDR10 változat is megtalálható a korongon, amit bármelyik Ultra HD Blu-ray lejátszó képes lejátszani.

Ezek után a hét nagy hollywoodi filmstúdió közül már csak a 21st Century Fox és a Paramount nem kötelezte el magát a Dolby Vision formátum Ultra HD Blu-ray lemezen való alkalmazása mellett, a Disney/Pixar pedig egyelőre még semmilyen formában nem állt az Ultra HD Blu-ray mellé.

Kapcsolódó linkek:

Dolby Vision: először Ultra HD Blu-ray filmeken
Dolby Vision: szoftveresen is feldolgozható lesz a HDR formátum
LG UP970: Ultra HD Blu-ray lejátszó Dolby Vision támogatással
Sony: a 2017-es 4K HDR LCD TV kínálatról (Frissítve)
Sony BRAVIA A1: OLED TV hangkeltő képernyővel
LG: az új OLED TV-k között ott a falra tervezett W széria is
LG: a 2017-es SUPER UHD TV-k több HDR formátummal
Dolby Vision: 5 TV gyártó, 6 stúdió partner és 100-nál több film
Chromecast Ultra: eszköz 4K, HDR és Dolby Vision támogatással
Oppo UDP-203: új rendszerchipre épülő Ultra HD Blu-ray lejátszó
Ultra HD Blu-ray: először Dolby Vision formátummal 2017-ben?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .