Chromecast Ultra: eszköz 4K, HDR és Dolby Vision támogatással (Frissítve)

1. Oldal

A harmadik generációs Google Chromecast adapter, mely első önálló lejátszóként támogatja a 4K HDR10 és Dolby Vision streaming tartalmakat is, már a héten kapható lesz 69 dollárért (kb. 19.000 Ft).


Frissítés:

Az egyszerű koncepciója miatt sikeres Chromecast eszköz az okostelefon vagy táblagép alkalmazásából elindított és vezeték-nélkül átnyomott videó streaming kapcsolatát átvéve továbbítja azt a hozzá HDMI-n csatlakozó TV-re.

Az új harmadik generációs Chromecast Ultra változat novemberben 10-től kapható 69 $ (kb. 19.000 Ft) áron.

2016. október 8.:

Szinte mindent előre megtudtunk a híresztelésből a Google új Chromecast adapteréről, melynek első két 1080p HD felbontást támogató változatából több mint 30 milliót adtak el eddig.

Chromecast Ultra.jpg
Az új Chromecast Ultra már a natív 4K Ultra HD felbontású és a nagy dinamikatartományú (HDR) streaming tartalmakat is kezeli, amelyek képe aztán megjeleníthető egy alkalmas Ultra HD és HDR képes TV-vel vagy projektorral.

Talán meglepő, de a Chromecast Ultra nemcsak a nyílt HDR10 de a prémium Dolby Vision formátumot is támogatja. Az előbbit minden ma kapható HDR képes TV tudja, míg az utóbbit egyelőre csak az LG és a Loewe idei OLED TV-i valamint a Vizio új TV készülékei, melyek tartalmazzák a szükséges dedikált hardvert.

Ma még csak néhány online szolgáltatás kínál 4K és HDR minőségű filmeket és TV sorozatokat. Például a Netflix, a YouTube és az Amazon is elérhetővé tesz ilyeneket habár az utóbbit egyelőre egyetlen Google TV termék, így a Chromecast Ultra sem támogat. Új szolgáltatóként novembertől a Google Play Movies & TV kínálatában is lesznek 4K filmek és tévéműsorok.

Chromecast 4K kiszivargott kep.jpg
A Google elmondása szerint az új Chromecast Ultra 1,8-szer gyorsabban tölti be a tartalmakat, és a Wi-Fi kapcsolat mellett egy Ethernet port is van a tápegységbe építve. Az új Google Home termék révén beszédparancsokkal is át lehet küldeni videókat a TV-re a Chromecast Ultra adapteren át.

A Chromecast eszköz lényegét a Google Cast technológia adja, mely minden Android TV platformot futtató készülékben működik. Bár az új Chromecast Ultra hivatalos bejelentetésére csak most került sor, de a benne működő 4K Ultra HD-t és HDR-t támogató Google Cast technológia tavasz óta létezik. Márciusában elsőként a Vizio jelent meg Google Cast funkciójú Ultra HD HDR házi-mozi képernyőjével, aminek már se TV vevője, se saját kezelőfelülete nincs, mert a hozzá mellékelt táblagéppel a Google Cast alapú „SmartCast” elnevezésű alkalmazással lehet a tartalmakat keresni és azt vezeték-nélkül „átadni” a képernyőre. Ha más gyártók is követik ezt a modellt és a Google Cast funkciót közvetlenül integrálják a televíziókba, akkor a Chromecast adapter feleslegessé válik.

HTMLON
HTMLOFF
Chromecast Ultra főbb jellemzői:

• 4K Ultra HD valamint HDR10 és Dolby Vision támogatás
• 802.11ac WiFi (2,4/5 GHz), SIMO
• Ethernet port a hálózati adapterben
HDMI 2.0 kimenet
• Micro-USB tápcsatlakozó
• Csomag tartalma: 2méteres tápkábel, hálózati adapter
• Méretek: 58,2 mm átmérő, 13,7 mm vastagság

Kapcsolódó linkek:

Chromecast Ultra: híresztelés egy új 4K streamer eszközről
Vizio: Dolby Vision házi-mozi képernyő Google Cast funkcióval
A Chromecast volt a legkelendőbb média streamer 2015-ben
Google: itt az új Chromecast és Chromecast Audio

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .