LG UP970: Ultra HD Blu-ray lejátszó Dolby Vision támogatással (Frissítve)

1. Oldal

A CES 2017 alkalmával bejelentett első LG Ultra HD Blu-ray lejátszó, az UP970 Dolby Vision HDR formátumot is támogató firmware-frissítése immár elérhető.


Frissítés:

Ha a vártnál hónapokkal később is, de végre elérhető az a firmware frissítés, ami képessé teszi az LG UP970-et a Dolby Vision HDR formátumú Ultra HD Blu-Ray filmek lejátszására. A 20th Century Fox és a Disney/Pixar kivételével már az összes nagy hollywoodi stúdió megjelentet ilyen lemezeket.

Az UP970 tulajdonosok a beállítások menübe belépve telepíthetik a firmware-t (száma: BD.37.767.70811.C) a frissítési szekción át.

Az LG UP970 lejátszó Európában 265€ (kb. 81.000 Ft) fogyasztói áron kapható, a márka magyarországi képviselete azonban egyelőre nem forgalmazza.

2017. január 16.:

A nagy dinamikatartományú (HDR) formátumok közül a Dolby Vision azzal emelkedik ki, hogy támogatja az akár 12 bites színfelbontást is és a videojelbe ágyazott úgynevezett dinamikus meta-adatok alkalmazásával jelenetenként képes optimalizálni a HDR kép megjelenítését szemben a statikus meta-adatokkal, melyek ezt csak a teljes filmre tudják megoldani. Mindehhez persze szükség lesz a most még nem kapható, de idén megjelenő Dolby Vision formátummal rendelkező Ultra HD Blu-ray filmekre is.

Az LG összes 2016-os csúcskategóriás LCD és OLED TV-je támogatja a Dolby Vision formátumot, de eddig csak streaming szolgáltatások révén láthattak ilyen filmeket a készülékek nézői.


LG UP970.jpg
A CES 2017 kiállítás alkalmával az LG és a Dolby együtt jelentették be a koreai márka első Ultra HD Blu-Ray lejátszóját, az UP970-et, mely támogatja a Dolby Vision és természetesen a HDR10 formátumot is. A két cég szoros együttműködése ellenére az új lejátszó csak egy rendszerszoftver-frissítéssel válik alkalmassá a Dolby Vision formátumú lemezek kezelésére, éppúgy, mint a Oppo UDP-203 is.

LG UP970-2.jpg
Az UP970 két HDMI kimenete közül a HDMI 2.0a port Ultra HD kimeneti videojelet, a HDMI 1.4a port pedig minőségi audiojelet szolgáltat a dedikált hangrendszer számára. A lejátszó Ethernet és Wi-Fi kapcsolatán át Netflix, Amazon Video és YouTube online tartalmakat is elérhet, USB porton át pedig filmek, képek és zenék lejátszhatóak vele.

Kapcsolódó linkek:

Cambridge Audio CXUHD: új, igényes Ultra HD Blu-ray lejátszó
Dolby Vision és Atmos Paramount Ultra HD Blu-ray lemezeken
Oppo UDP-203/205: itt a Dolby Vision-t támogató frissítés
Dolby Vision: Lionsgate Ultra HD Blu-ray lemezen júniusban
Dolby Vision: Sony Pictures Ultra HD Blu-ray lemezen júliusban
Dolby Vision: először Ultra HD Blu-ray filmeken
Dolby Vision: szoftveresen is feldolgozható lesz a HDR formátum
LG: az új OLED TV-k között ott a falra tervezett W széria is
LG: a 2017-es SUPER UHD TV-k több HDR formátummal
Ultra HD Blu-ray: Dolby Vision formátummal 2017-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .