FIFA-VB 2022: 4K HDR meccsközvetítések a BBC iPlayer jóvoltából

Aki a katari FIFA-VB 2022 néhány meccsét szeretné 4K HDR képminőséggel megnézni, annak erre a BBC iPlayer streaming szolgáltatása nyújt lehetőséget.


November 20-án elkezdődik a FIFA-VB 2022, és akik rendelkeznek 4K HDR képes TV-vel vagy ilyen vetített képet produkáló projektorral azok joggal szeretnék a mérkőzések élő közvetítéseit ilyen képminőséggel nézni.

FIFA-VB 2022

A FIFA-VB 2022 hatvannégy mérkőzéséből a BBC harmincháromnak a közvetítési jogaival rendelkezik és ezek „túlnyomó többségét” a BBC iPlayer streaming szolgáltatás 4K UHD és HDR képminőséggel teszi majd elérhetővé az Egyesült Királyságban.

A brit közszolgálati műsorszolgáltató közleménye úgy fogalmaz: „A drukkerek a BBC meccseinek túlnyomó többségét élőben nézhetik kiváló ultra magas felbontásban (Ultra High Definition) és nagy dinamikatartománnyal (High Dynamic Range), hogy a lehető legjobb képminőséget élvezhessék – (ehhez) mindössze egy kompatibilis UHD TV-re és nagy-sebességű internetkapcsolatra lesz szükségük.”

A közleményben megtalálható listából és a szövegből az olvasható ki, hogy a BBC 33 élőben közvetített mérkőzései között 24 csoportmeccs, három nyolcaddöntő, két negyeddöntő, legalább egy elődöntő és a 2022-es világbajnokság döntője szerepel.

A BBC a nagy dinamikatartományú videóhoz a maga által fejlesztett HLG (Hybrid-Log Gamma) formátumot használja, amit a legtöbb újabb 4K TV támogat, de ez ellenőrizhető az iPlayer támogatott TV eszközöket felsoroló listájában.

A FIFA-VB 2022 műsorgyártói a közvetítésekhez készítenek Dolby Atmos és MPEG-H Audio objektumalapú térhang-formátumot is, de azokat a BBC iPlayer bitfolyama nem tartalmazza majd.

Akik nem az Egyesült Királyság területéről, vagyis a fölrajzi korlátozást kikerülve néznék a BBC iPlayer meccsközvetítéseit, azoknak ehhez az eredeti IP címet elrejtő virtuális magánhálózati – angolul Virtual Private Network (VPN) – szervert kell használnia.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .