FLEXOUND Pulse: a hangteret és másféle érzetet is nyújtó moziszék

A FLEXOUND Pulse moziszék újfajta, magával ragadó élményt nyújt, ami nemcsak hallhatóvá, de a bőrön érzékelhetővé is teszi a hangokat.


Komplett házimoziként is funkcionáló okos ágy már régóta létezik, és most egy Finnországban működő cég nemzetközi tervezőcsapata megalkotta az egyedülálló, holisztikus, magával ragadó hallgatási élményt létrehozó füllel hallható és érezhető élményt. Ez a FLEXOUND Augmented Audio™ (azaz kiterjesztett audió), ami a teljes tartományú, kiváló minőségű hangot gyengéd fizikai hanghullám-rezgéssel kombinálja, az érintés érzetével kiegészítve a hallgatás élményét, legyen szó zenéről, játékról, TV-ről, filmről, VR vagy bármilyen más hangtartalomról. Az eredetileg Finnországban autista gyermekek segítésére tervezett és fejlesztett technológia akár egy házimoziban is használható.

A szokványos hangsugárzókkal szemben, amelyek a hanghullámot a levegőben keltik, a FLEXOUND Augmented Audio™ a rezgést habszivacson keresztül sugározza le, közel-téri hallgatási élményt nyújtva. A szabadalmaztatott FLEXOUND Augmented Audio™ technológia beépíthető székbe, párnákba és bármi másba, ami puha és érintkezik a testtel.

FLEXOUND Pulse szék

A termék weboldala szerint a FLEXOUND Pulse szék a világ első mozikoncepciója, ami külső hangszórók nélkül azt ígéri, hogy bármely kisebb vagy nagyobb teret kiváló, magával ragadó hangzású és érezhető mozivá alakít.

A moziban és a házimoziban nemcsak füllel érzékelt hangfrekvenciákat többnyire a nagy teljesítményű mélysugárzók dübörgése adja. A FLEXOUND Pulse székben a szó szoros értelmében akár az 500 Hz-es frekvencia is érezhető a benne ülő testével, sőt akár az 1.000 Hz-es frekvenciát is a kezével és a bőrével. Mivel a FLEXOUND Pulse közel-téri lehallgatáson alapul a hagyományos hangszórókkal ellentétben nem tölti meg a szobát magas hangnyomással, így a helyiségek között lényegesen kisebb a zavaró hangáthallás.

FLEXOUND Pulse

A FLEXOUND Pulse minden székben azonos hangminőséget és érintésérzetet biztosít. Azzal, hogy a bőrön és a fülen keresztül is „halljuk” a hangot, a cég szerint nincs szükség akkora hangnyomásra a beszéd tisztaságának eléréséhez és a drámai zene és hangeffektek soha nem nyomják el a párbeszédet, még a legzűrzavarosabb akciófilmes jelenetekben sem.

FLEXOUND Pulse

A fülke kialakítású futurisztikus moziszékbe gondosan elhelyezett hangszórók egy 5.1-es térhangrendszert váltanak ki, ami tehát nemcsak hallgatóvá, de érezhetővé is teszi a hangot. A székeket úgy tervezték, hogy vezeték-nélküli kapcsolaton át fogadják a hangot és különböző számban és irányban helyezhetőek el a kisebb házimozikban és nagyobb nyilvános mozikban egyaránt.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .