HiCan: a házimoziként is funkcionáló okos ágy

A HiCan egy modern és csúcstechnológiájú az életmódot és a kényelemet szolgáló design ágy beépített vetítővel és hangrendszerrel.


Tallarico testvérek (Ivan és Gianni) által alapított Hi-Interiors cég, vagyis az olasz kreativitás agyszüleménye a HiCan (High Fidelity Canopy) tulajdonképpen egy modern okos baldachinos ágy, aminek kényelme és technológiai megoldásai nem egyszerűen a pihentető alvást, de a teljes testi-lelki harmóniát, az egészséget és persze a szórakoztatást is szolgálják.

Az ágyba egy kétirányú a meglévő otthoni- vagy épületautomatizálási rendszerrel integrálható egyedi elektronikát építenek, ami szabvány protokollokat használva más az ágy környezetében lévő eszközöket vezérelhet, vagy az ágyat vezérelheti a „dolgok internete” technológiáját használva. A vezérlés egy professzionális Strato Pi áramköri lappal továbbfejlesztett Raspberry Pi számítógépen alapul, ami további egyedi hardverekkel és szoftverfunkciókkal bővíthető. Az ágyba többek között nyolc terhelésmérő cellát is építenek a benne fekvők súlyának, mozgásának és jelenlétének érzékelésére. Az ágy minden funkciója egy intuitív okostelefonos alkalmazással vezérelhető.

Az ágy szabályozható többszínű LED világítása állítja elő a fénykörnyezetet, kapacitív érintésérzékelőket kínál, állítható és memóriában tárolható az ágylap pozíciója és motorizált redőnyökkel sötétíthető. Az ébresztés a fények megváltoztatása mellett hangértesítésekkel (időjárás, Google naptár, hírek) is történhet. Az ágy figyeli az alvási és fő biometriai paramétereket, naplózza a benne fekvők testtömegét, monitorozza a környezeti hőmérsékletet, páratartalmat, levegőminőséget és zajszintet. Maga az ébresztés is intelligensen zajlik.

A szórakoztatáshoz a képet egy feltehetően Epson gyártmányú „4K Enhancement” képfinomítással rendelkező projektor állítja elő egy 178 centis motoros vászonra. A 4.1 csatornás hangrendszer két- két front és surround hangsugárzója valójában az ágy szerkezetének dinamikus átalakítókkal rezgésbe hozott felületei, a basszusokat pedig egy Bowers & Wilkins ASW 608 mélynyomó állítja elő. Mindezt egy Marantz NR1609 AV vevőerősítő hajtja meg, aminek hét HDMI bemenetéhez médialejátszó, játékkonzol, TV vevőegység és egyéb műsorforrások csatlakoztathatóak.

A megrendelő által választott színű és kialakítású HiCan ágy hozzávetőleges ára 40.000 € (kb. 12,9 millió Ft)

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .