Genelec: itt az új nagy hangnyomású monitor hangsugárzó és mélynyomó

A Genelec SAM lehallgató monitorcsaládjába tartozó új, nagy hangnyomás előállítására alkalmas kétutas S360 hangsugárzó és 7382 mélynyomó prémium házimozi hangrendszerekben is alkalmazható.


A Genelec S360 hangsugárzó és 7382 mélynyomó elsősorban olyan professzionális alkalmazáshoz készülnek, amelyek több akusztikai teljesítményt igényelnek a nagyobb helyiségméret vagy hallgatási távolság okán, például egy 125 – 170 köbméteres körülölelő hangteret előállító utómunka vagy filmhangkeverő stúdióban. Természetesen a stúdióhangzást reprodukáló prémium házi-mozi is kialakítható az új modellekből.

Az S360 kompakt alacsony diffrakciójú háza prémium minőségű finn famunka, és egy továbbfejlesztett 25 centis nagy hatásfokú és minimális torzítású mély-középfrekvenciás hangszórót, valamint egy 44 mm átmérőjű titánmembrános nyomókamrás nagyfrekvenciás sugárzót építenek bele – az utóbbit egy a ház integráns részét képező kiterjesztett irányítottságot kontrolláló hullámterelőbe (DCW™). Az eredmény a Genelec által garantált semleges hangvisszaadás, ami 118 dB rövid idejű hangnyomás előállításának képességével párosul – ami csúcsokban még nagyobb is lehet -, és akár 10 méternél nagyobb hallgatási távolságban is referenciaminőségű pontos lehallgatást nyújt.

Az S360 kiváló hangot reprodukál akusztikai tengelyében, ami elszíneződéstől mentes 95 fokos vízszintes és 75 fokos függőleges lesugárzási szögtartományban. Az S360 falba vagy falra szerelhető, amit a feszes és zajtalan basszusokat kiadó lefelé sugárzó, áramlás-optimalizált lamináris integrált reflexportok (LIP™) tesznek lehetővé. A hangsugárzó tökéletesen helyezhető el akusztikailag transzparens vetítővászon mögé is. A szabadon felállított S360-at hatásosan választja le a felülettől az innovatív Iso-Plate™, ami megakadályozza a rezgések átvitelét és a reflexportokból kilépő levegő turbulenciáját. További rugalmasságot biztosít, hogy a hangsugárzó elektronikája akár a házban, akár attól távolabb is elhelyezhető.

A Genelec bővülő Smart Active Monitoring (SAM™) hangsugárzó és mélynyomó termékcsaládjának részeként az S360 hálózatba integrálva a Genelec Loudspeaker Manager (GLM™) szoftverrel hangrendszerbe konfigurálható és vezérelhető, valamint a mérőmikrofonos AutoCal™ használatával automatikusan kalibrálható. A GLM használatával bármely Genelec SAM termék rendszerbe illeszthető az egyszerű sztereótól az akár több mint 40 csatornás körülölelő hangteret előállító konfigurációig.

Az S360 és a Genelec más nagyobb lehallgató monitorainak lehet ideális partnere a 7382, a márka eddigi legnagyobb teljesítményű mélynyomója. A precíz, erőteljes 15 Hz-ig kiterjesztett alacsony frekvenciák előállításához a 7382 három egyedileg tervezett 38 centis, hosszú löketű mély-hangszórót tartalmaz, melyeket egy D osztályú nagy teljesítményű erősítő hajt meg. Az erősen bordázott farostlemez ház rezgésmentes környezetet biztosít a hangszóróknak, és lamináris áramlású reflexport fut végig a teljes hátsó fal mentén, ami alacsony torzítású és kompressziótól mentes basszusokat biztosít, még 130 dB feletti hangnyomást előállítása esetén is.

Az integrált jelfeldolgozásra és a több évtizedes kutatásra támaszkodva a 7382 basszusmenedzsmentjének vezérlésére is a GLM szoftver szolgál, megoldva a mélynyomó elhelyezésnek problémáit kiszámíthatatlan helyiségekben, vagy akár Genelec mélynyomók teljes elrendezését kiépítve.

A Genelec S360 monitor hangsugárzó és a 7382 mélynyomó ára még nem ismert.

Genelec S360A jellemzői

Maximális rövid idejű hangnyomás 118 dB (1 m)
Frekvencia-átvitel (-6dB) 36 Hz – 22 kHz
Frekvencia-átvitel pontossága ±2 dB (39 Hz – 19 kHz)
Keresztváltás 1.400 Hz
Mély-középfrekvenciás meghajtó Ø 250 mm (10 inch)
Nyomókamrás
nagyfrekvenciás meghajtó
Ø 44 mm (1,7 inch) membrán,
Ø 25 mm (1 inch) torok + DCW
Beépített erősítők teljesítménye 250 W + 100 W
Audiojel csatlakozás XLR analóg bemenet és
2x XLR digitális (AES/EBU) be- és kimenet
GLM kontrolhálózat 2x RJ45 (CAT 5 kábel)
Kalibrálás DIP kapcsolók vagy AutoCal
Méretek (magas x széles x mély) 530 x 360 x 360 mm
Súly 30 kg

Genelec 7382 jellemzői

Maximális rövid idejű hangnyomás 129 dB (1 m)
Frekvencia-átvitel 15 Hz – 100 Hz (-6dB)
15 Hz – 100 Hz (-6dB) (LFE)
Meghajtók 3x Ø 381 mm (15 inch)
Beépített erősítők teljesítménye 2.500 W (D osztályú)
Audiojel csatlakozás 2.1 XLR analóg be- és 2.0 XLR analóg kimenet
2x XLR digitális (AES/EBU) be- és kimenet
GLM kontrolhálózat 2x RJ45 (CAT 5 kábel)
Kalibrálás AutoCal
Méretek (magas x széles x mély) 625 x 1.400 x 558 mm
Súly 145 kg

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .