Google Stadia: már nálunk is elérhető a streaming játék

A Google streaming játékszolgáltatása a Stadia hazánk mellett elindult Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában és Svájcban is, így összesen már 22 országban működik.


Miután 2019 novembere óta Európa több országában már működik, most hazánkban és hét további európai országban is elérhetővé vált a Google Stadia online streaming játékszolgáltatás.

A Google bejelentése szerint: „Immár milliókkal több ember játszhat a Stadián, miután az elérhetővé válik nyolc új európai országban. Ha Ausztriában, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában vagy Svájcban vagy könnyedén regisztrálhatsz a Stadia.com-on. A Stadia hozzáférés ezekben az országokban a következő 24 órában indul. A Stadia mostantól minden Gmail címmel rendelkező számára elérhető 22 országban.”

Az interneten át elérhető Stadia streaming játékok PC-n, laptopon, táblagépen és okostelefonon valamint egy a TV-hez csatlakoztatott Chromecast Ultra eszközzel játszhatóak, de az Android 11 megjelenésével az Android TV platformhoz is várhatóan lesz Stadia alkalmazás. A Stadia indulása nem volt zökkenőmentes, de a Google folyamatos javításokkal, ingyenes verzióval, új funkciókkal és játékokkal igyekezett a szolgáltatást vonzóvá tenni.

Az egy hónapos ingyenes próbaidőszak leteltével a Stadia havi előfizetési csomagdíja 10 € (kb. 3.600 Ft) és ezen felül kell megvásárolni a játékokat.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .