Hamisított HDMI technológiát alkalmazó termékek a piacon

1. Oldal

A HDMI szabvány mögött álló szervezet bejelentése szerint az USA illetékes hatóságával együttműködve az elmúlt egy évben számos licenc nélküli, azaz hamisított HDMI technológiát alkalmazó termékszállítmány forgalomba kerülését akadályozták meg.
HDMI_logo_150px.jpgA HDMI Licensing, LLC tavaly januárjában indult, az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynökségével közös akciója keretében már 32 hamisított HDMI technológiát használó terméket tartalmazó szállítmányt tartóztattak fel, és a szervezet azt tervezi, hogy a helyi vámhatóságokkal együttműködve kiterjeszti a kampányt az Európai Unióra és más térségekre is.

A határon megvizsgálták a HDMI termékeket, hogy azok a licencet adaptáló forrásból származnak-e, valamint megfelelnek-e a HDMI specifikációnak és védjegyelőírásoknak. A feltételeknek nem megfelelő hamisított HDMI termékek között voltak kábelek, adapterek, DVD-lejátszók és még vetítők is, amelyeket az amerikai kikötőkben lefoglaltak vagy megsemmisítettek.

A HDMI Licensing, LLC igyekszik megvédeni az ezernél is több HDMI alkalmazót, és a sok HDMI terméket használó fogyasztót, de ez nem könnyű, főleg mióta a szabvány részét képező HDCP másolásvédelmet is feltörték.

Kapcsolódó linkek:

Feltörték a HDCP másolásvédelmet (Frissítve)
HDMI 1.4a: a választható 3D formátumok specifikációjával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .