Panasonic: a 2011-es Blu-ray Disc lejátszók jellemzői

1. Oldal

A Panasonic az új DMP-BDT310 és DMP-BDT110/DMP-BDT111 (fekete/ezüst házú) Blu-ray 3D modellek mellett a DMP-BD75 klasszikus Blu-ray Disc lejátszóval jelenik meg 2011-ben az európai piacon.
A Panasonic Londonban mutatta be idei termékeit, köztük új Blu-ray Disc lejátszóit is, amelyek közül a többség már Blu-ray 3D kompatibilis. Az utóbbiak (DMP-BDT310 és DMP-BDT110/DMP-BDT111) esetében újdonság, hogy tetszés szerint állítható be a 3D hatás erőssége (3D Effect Controller). Mindegyik 3D modellbe 2D/3D konverziót építenek, lehetővé téve a kétdimenziós tartalmak 3D-ben való lejátszását.

DMP-BDT310
DMP-BDT310


Az új lejátszókban alkalmazott továbbfejlesztett „PHL Reference Chroma Prozessor 2” és „Uniphier Pro-Prozessor” képfeldolgozás még tökéletesebb színvisszaadást és részletgazdagabb képet ígérnek. A DMP-BDT310 csúcsmodell a csöves erősítők hangját szimuláló hangzásmóddal is rendelkezik, lemeztányérját egy érintés nélküli érzékelő nyitja-zárja, és van egy második HDMI kimenete is, amely a még nem 3D kompatibilis AV erősítőknek biztosíthat digitális hangjelet, analóg sokcsatornás kimenete viszont nincs.

Az új lejátszók mindegyike Blu-ray Disc, DVD és CD lemezekről valamint USB bemeneten át MKV, JPEG, MP3, DivX, DivX HD, MPO, AVCHD és MPEG 2 fájlformátumokat képes lejátszani, de csak FAT32 fájlrendszerrel kompatibilis tárolóról. A 3D modellekkel az SDXC memóriakártyáról akár 3D formátumú AVCHD video- és MPO képfelvételek is lejátszhatóak.

A DMP-BDT310 beépített WLAN kapcsolattal rendelkezik, a DMP-BDT110/DMP-BDT111 pedig WLAN kész, azaz a WL10-DY opcionális USB adapterrel csatlakozhat vezeték-nélküli hálózatra. A számítógépen vagy NAS szerveren tárolt zene-, video- és képfájlok a DLNA és Windows 7 kompatibilitás révén az otthoni hálózaton át is lejátszhatóak csakúgy, mint a Panasonic Blu-ray Disc felvevőivel rögzített TV-műsorok és képek is. A 3D modellek VIERA CAST online tartalom- és szolgáltatáselérési funkciót biztosítanak és opcionális TY-CC10 tartozék kamerával Skype videótelefonálásra is alkalmassá tehetőek, sőt távollétünkben akár videós üzenetek is rögzítőek velük SD memóriakártyára.

A 3D modellek iPhone alkalmazással is vezérelhetőek. A VIERA Link (HDMI-CEC) funkció révén pedig a lejátszó és a csatlakoztatott kompatibilis TV egy távirányítóval is vezérelhető. Az új modellek rendszerindítási és lemezbetöltési idején is tovább javítottak.

DMP-BDT110 és DMP-BD75
DMP-BDT110 és DMP-BD75


A DMP-BDT310 márciustól már kapható 85.000 Ft alatti áron, a fekete DMP-BDT110 és az ezüst DMP-BDT111 egy kicsit később, nagyjából 55.000 Ft-ért lesz megvehető. Áprilistól már a DMP-BD75 fekete és ezüst házú változata is megjelenik az üzletekben 40.000 Ft körüli áron.

Kapcsolódó linkek:

A Panasonic biztonságos 3D nézési útmutatót készít
Panasonic: 2011-es 3D TV-k VIERA Connect platformmal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .